Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit dorp is een levensgroot canvas voor zijn enige bewoner

23-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Streetview Rainbow Village

© Bron: Asiastock / Shutterstock.com

Op het eerste gezicht lijkt het op een hip festivalterrein of opgefleurde speeltuin. Maar Rainbow Village in Taiwan heeft een heel ander verhaal. De kunstzinnige, kleurrijke huisjes zijn het levenswerk van Huang Yung-Fu. Toen hij zijn huis dreigde te verliezen, zat er voor hem maar één ding op. Zijn buurt zó mooi maken, dat het niet meer gesloopt zou worden. En dat is gelukt.
Grandpa Rainbow
De kleurrijke en artistieke huizen vormen een groot contrast met de grauwe omgeving van Taichung. In het dorp kan je van alles spotten: van schitterende papegaaien en abstracte poppen tot kleurrijke cartoons en gekke patronen. Hoewel het dorp zelf niet groot is, wil je er toch even blijven hangen. Met een beetje geluk loop je namelijk Grandpa Rainbow tegen het lijf. Zo wordt de 97-jarige kunstenaar ook wel liefkozend genoemd. Nog elke ochtend staat hij vroeg op om het dorp te onderhouden en te schilderen. Hij schildert de talloze dieren, tekeningen en vreemde figuren over of maakt er iets nieuws van.
Rainbow Grandpa

© Bron: Pedphoto36pm / Shutterstock.com

Enige thuisbasis
Maar welk verhaal schuilt er achter Yung-Fu’s kleurrijke schilderkunsten? Toen bekend werd dat de wijk gesloopt ging worden, vertrokken veel van zijn buren. Maar Yung-Fu niet. In een interview met de BBC  legt hij uit waarom hij tien jaar geleden zijn kwast heeft opgepakt. ''Ik wilde niet verhuizen. Dit is het enige echte thuis in Taiwan dat ik ooit heb gekend, dus begon ik met schilderen.''
Painted wall Rainbow Village

© Bron: Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Met de hulp van studenten, die zoveel verf kochten dat hij kan blijven schilderen, heeft hij zijn huis gered. Er staan nog elf gebouwen overeind die allemaal even kunstzinnig zijn. Het goede nieuws is dat de overheid heeft gezegd dat die laatste huizen blijven staan. 
Streetview Rainbow Village

© Bron: Asiastock / Shutterstock.com

Iedereen is welkom
Je hoeft geen hele dag uit te trekken om dit dorp te ontdekken. Het bestaat namelijk slechts uit een paar gebouwen en muren. We raden je aan om vroeg op de dag te gaan, want het project trekt jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers. Tegen de BBC vertelde Grandpa Rainbow dat hij het helemaal niet erg vindt dat zoveel mensen hem opzoeken. ''Jullie zijn allemaal welkom om gedag te komen zeggen.'' Het dorp ligt midden in de Taiwanese stad Taichung, op ongeveer 160 kilometer van hoofdstad Taipei .
Walls Rainbow Village

© Bron: Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Extra tip: als je het dorp bezoekt, bestel dan een kop koffie. Die komt namelijk in een beker met dezelfde kunst die je in Rainbow Village ziet. Ook kan je in de kleine souvenirwinkel ansichtkaarten of tekeningen kopen.
Rainbow village

© Bron: Gary yim / Shutterstock.com

Meer opvallende straatkunst spot je in deze boeiende stad in het Midden-Oosten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.