Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

In Portugal vind je het enige surfreservaat van Europa

05-04-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1168 keer bekeken
  •  
Ericeira view
Wil jij je surftechniek verbeteren onder de Portugese zon? Of ga jij een poging doen om voor de eerste keer te blijven staan? Waar je ook naar op zoek bent, Ericeira is een mekka voor iedereen die met een surfboard het water in wilt duiken. Dit Portugese dorp heeft namelijk alle ingrediënten voor een goede surfvakantie: uitstekende golven, veel zonuren, een ontspannen sfeer en goede stranden.
Verschillende stranden
In de omgeving van Ericeira kan je, als je zou willen, elke dag op een andere plek surfen. De verschillende stranden zijn goed verbonden waardoor je veel keuze hebt. Dit zorgt er ook voor dat zowel beginnende als ervaren surfers hier hun hart kunnen ophalen. De kustlijn is in 2011 uitgeroepen tot surfreservaat dankij de verschillende golven, breekpunten en windrichtingen. Sterker nog: het is het enige surfreservaat in Europa . Dit gebied wordt dus extra goed in de gaten gehouden en beschermd. 
Learning to surf Ericeira

© Foto: joyfull / Shutterstock.com


Foto: homydesign / Shutterstock.com
Surfing Ericeira

© Foto: homydesign / Shutterstock.com

Ontspannen surfsfeer 
Spierpijn, blessure of gewoon even geen zin om te surfen? Dan kan je je gelukkig nog steeds uitstekend vermaken in Ericeira. Zo zijn hier talloze leuke bars en cafés waar je je voeten omhoog kan gooien. Daarnaast wordt hier in de zomer op het strand en in de straten flink gefeest. Je vindt door dit hele gebied veel gelijkgezinden: iedereen is hier voor de golven en de gezellige sfeer. Duik een avond de kroeg in en je ontmoet zó nieuwe vrienden! Daarnaast ligt de kustplaats op slechts één uur rijden van Lissabon , dus een trip naar de Portugese hoofdstad is zo gepland. 

Foto: FrimuFilms / Shutterstock.com
Ericeira straten
Wanneer, hoe en wat?
Ericeira is het hele jaar door geschikt om in te verblijven, maar de beste golven pak je in de herfst. De zon schijnt dan bijna elke dag en het waait niet te hard. Het is een ideale plek om er tussenuit te gaan als in Nederland de eerste bladeren van de bomen vallen. Je bereikt het surfoord het snelste door te vliegen naar Lissabon en vanaf daar door te reizen naar Ericeira. In de zomer rijdt er langs alle stranden een shuttlebus, dus een auto is zeker niet noodzakelijk in dit gebied. Heb je meer tijd? Maak er dan een roadtrip van en neem ruim de tijd voor je reis. 
Strand Ericeira
Verslaafd aan watersporten? Probeer dan eens snubaduiken, een combinatie van snorkelen en scubaduiken.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.