Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Pomander Walk: de verborgen pittoreske straat in hartje New York

07-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
234 keer bekeken
  •  
pomander walk NY
Als je snel met je ogen knippert, zou je bijna denken dat de foto’s zijn genomen in een Engels boerendorpje. Maar niets is minder waar. Dit rustieke 'dorp', genaamd Pomander Walk, ligt namelijk in het centrum van het altijd lawaaierige New York.
New York kent het woord 'zen' niet. Denk aan toeterende taxi's, zeurende sirenes en flitsende billboards. In deze gigantische stad bepalen vooral de torenhoge wolkenkrabbers het straatbeeld. Maar geloof het of niet, diep in hartje Manhattan is er tóch een sprankje rust te vinden. Tussen Broadway en West End Avenue ligt namelijk de pittoreske straat Pomander Walk. 
Denk je verdwaald te zijn op een filmset, dan heb je het mis. Althans... Niet helemaal. De kleurrijke appartementen in de straat zijn namelijk geïnspireerd op het gelijknamig theaterstuk Pomander Walk. Dit stuk werd opgevoerd op Broadway en speelde zich af in het 18-eeuwse Londen. Vandaar die knusse Engelse sfeer midden in The Big Apple!
Nooit van Pomander Walk gehoord? Geen paniek. We verklaren je echt niet voor gek. Zelfs voor de meeste New Yorkers is deze straat een mysterie. Om ‘The Walk’ te betreden heb je namelijk toestemming nodig van een van de bewoners. Super exclusief dus. Het gerucht gaat zelfs dat er in de jaren ’20 een aantal beroemde Amerikaanse acteurs hebben gewoond. 
Heb je zelf de wens om hier ooit te wonen? Begin maar alvast met sparen! Voor een appartement op Pomander Walk leg je tegenwoordig makkelijk een miljoen dollar neer. Dus voor nu moet je ’t doen met de foto’s... 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.