Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

5 plekken in San Francisco die je niet mag missen

15-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
330 keer bekeken
  •  
Thumb_werkbestand
Veel Amerikanen zien deze stad als de mooiste van het land. Ook onder Europeanen is het een van de meest geliefde Amerikaanse steden. En dat is niet voor niks! San Francisco biedt namelijk heel wat moois. Wij serveren je de vijf highlights!
Foto4
1. De kabeltram van San Francisco
Een rit met de tram. Niet bijzonder toch? Wel dus. Want in  San Francisco  staan mensen hier uren voor in de rij. Deze befaamde kabeltram is namelijk een van de meest legendarische attracties van de stad. De tram rijdt sinds de twintigste eeuw door de stad om de steile heuvels te overwinnen. Een rit kun je combineren met het Cable Car Museum. Hier ontdek je meer over de geschiedenis van de tram. Want wist je bijvoorbeeld dat de kabeltram het enige rondrijdende nationaal monument ter wereld is? Nu wel.
Foto3
2. Lombard Street
Maak kennis met 's werelds meest bochtige straat: Lombard Street. Hoe deze is ontstaan? De straat was aanvankelijk te stijl en daarmee te gevaarlijk voor de meeste auto’s. Daarom is de weg omgevormd tot een serie van acht haarspeldbochten. Word je al misselijk bij de gedachte? Snappen we. Deze fietsers en skaters weten de straat in ieder geval wél te trotseren!
Foto2
3. Golden Gate Bridge
Ja ja, deze iconische brug staat uiteraard met stip op nummer één. Gouden tip: fiets eroverheen. Op deze manier geniet je extra lang van de waan-zin-nige skyline. Oh en: wist je dat  San Francisco  tot de groenste steden van de VS behoort? Combineer je fietstocht daarom met een bezoek aan het Golden Gate Park. Dit stadspark serveert je botanische tuinen, een Japanse tuin en een bloementuin die geschonken is aan onze koningin Wilhelmina. Bezoek je  San Francisco  in het najaar? Dan heb je de grootste kans op een flinke portie zon. Zet daarom je chillmodus aan op Baker Beach. Naast een pauze voor je zintuigen trakteert deze plek je ook op een uitzicht waar je “U” tegen zegt.
Thumb_werkbestand
4. Palace of Fine Arts
Dompel jezelf onder in een oase van rust bij deze grote koepel. De enorme zuilen geven je het gevoel alsof je in een ander werelddeel bent belandt. Binnen in het monument spot je een wetenschapsmuseum. Ook kun je rondom de koepel door sprookjesachtige tuinen dwalen. En om je nóg meer te overtuigen: de koepel ligt op fietsafstand van de Golden Gate Bridge.
Foto6
5. Alcatraz
Naar een gevangenis tijdens je vakantie? Liever niet. Tenzij je in  San Francisco  bent! Want het eiland Alcatraz mag je sowieso niet overslaan. Tip: bezoek de gevangenis in de avond voor een maximale belevenis. Dan heb je het mooiste uitzicht over de stad.
fOTO
Nog niet overtuigd? Wij helpen je een handje met deze 7 redenen waarom jij naar de USA wil!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.