Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Op tijdreis naar New York

03-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
dakota-fanning-daniel-bruhl-luke-evans-the-alienist-tnt
Je hebt je ticket naar New York geboekt, alle gidsen al kapot gelezen, honderdmiljoen video’s op YouTube gekeken over waar je heen moet. En dan… waan je je pas echt in New York met deze films. Maar het huidige New York is ook maar saai, en een beetje geschiedenis kan daarbij geen kwaad.
Daarom nemen we je mee op tijdreis naar The Big Apple!
Breng je een bezoekje aan het huidige China Town ? Kijk dan vooral even Copper en Gangs of New York . Voordat Chinese immigranten hun intrek namen in het zuidelijke stuk Manhattan , was dit de beruchte buurt Five Points, zo genaamd wegens de vijf straten die er samenkwamen.
1. Copper
Kevin "Corky" Corcoran is een uit Ierland afkomstige politiedetective in New York tijdens de burgeroorlog. Terwijl hij erachter probeert te komen wat er met zijn verdwenen vrouw is gebeurd en wie zijn dochter heeft vermoord, heeft hij ook zijn handen vol aan het bewaken van de vrede in Five Points.
2. Gangs of New York
Gangs of New York speelt zich af in dezelfde periode als Copper , en in dezelfde wijk: Five Points. Dit megalomane project van Martin Scorsese, dat tien Oscarnominaties in de wacht sleepte vertelt het verhaal van Amsterdam Vallon, een jonge Ierse-Katholieke jongen, gespeeld door Leonardo DiCaprio, die de dood van zijn vader wil wreken.
3. The Alienist
Iets ten noorden van China Town ligt het huidige Gramercy Park, waar we het luxueuze stadspaleis vinden van Dr. Kreizler, de hoofpersoon uit The Alienist.
Gooi een mentaal niet helemaal stabiele dokter, een gruwelijk verminkt, een vermoord jongenshoertje en de corrupte politie van New York rond het eind van de negentiende eeuw op een stapel en je hebt The Alienist . Kosten nog moeite zijn gespaard om het New York van de laatste jaren van de negentiende eeuw in kaart te brengen.
Leuk feitje, geen van bovenstaande series en films zijn daadwerkelijk in New York gefilmd. Copper is in een studio in Toronto opgenomen, Gangs of New York in een studio in Rome en The Alienist is voor een groot deel in Boedapest gefilmd.
Meer geïnteresseerd in reishuiswerk voor Zuid-Amerika? Check dan dit docu- en filmlijstje.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.