Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Nieuw seizoen: deze bestemmingen ga je binnenkort zien...

22-08-2019
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
Zuid-Afrika_nieuw
We mogen weer! Aanstaande zondag gaat ons splinternieuwe seizoen van start. Waarbij we laten zien dat je niet alleen duurzaam kan reizen, maar niet ver van huis hoeft om verrassende plekken te bezoeken. Welke bestemmingen je kan verwachten? We verklappen er alvast een paar. Deze landen zijn in de eerste acht afleveringen te zien.
Oostenrijk
Geraldine maakt dit seizoen een lange treinreis dwars door Europa . In plaats van de populaire steden en routes kiest ze juist voor minder bekende bestemmingen. Haar eerste stop is Graz, de tweede stad van Oostenrijk en een verrassend alternatief voor het drukke Wenen.
Oostenrijk_nieuw
Slowakije
Tijdens haar treinreis bezoekt ze ook Slowakije, waar ze een stop maakt in de hoofdstad Bratislava . Ook trekt ze samen met een gids het Hoge Tatragebergte in om de schoonheid van het kleinste hooggebergte van Europa te bestijgen.    
Slowakije_nieuw
Libanon
Chris trekt eropuit naar Libanon. Hier ontdekt hij de hoofdstad Beiroet , een van de meest liberale steden van het Midden-Oosten . Ook loopt hij een etappe over de Lebanon Mountain Trail. Deze bijzondere wandelroute strekt zich uit over de gehele lengte van het land en vormt als het ware een rode draad door het land. Samen met gids Martine gaat hij op pad.  
Libanon_nieuw
Zuid-Afrika
Nienke maakt een reis door Zuid-Afrika, waar ze start in de grootste township van het land: Soweto, een arme buitenwijk van Johannesburg. Veel reizigers komen hier op een dagtrip naartoe, blijven rondom de hoofdstraat hangen en gaan dan weer terug naar hun hotels in het centrum van de stad. Maar om Soweto beter te leren begrijpen en van binnenuit te beleven, overnacht Nienke in een homestay.
Lesotho_nieuw
Myanmar
Maurice reist naar Myanmar. Hij bezoekt de stad Hpa-an, verkent het religieuze dorp Salay als alternatief voor het populaire Bagan en reist naar de afgelegen Chin State. Ook gaat hij op zoek naar een zeldzame dolfijnsoort in de Irrawaddy-rivier. Afsluitend aan zijn reis bezoekt hij het waterfestival Thingyan, waarbij het Birmese nieuwjaar wordt ingeluid.
myanmar2
Lesotho
Het koninkrijk Lesotho wordt volledig omringd door Zuid-Afrika en kan dan ook niet worden overgeslagen door Nienke. Ze begint bij de nationale trots van het land: bergen. Want zonder bergen geen Lesotho. Bergachtig Lesotho wordt van oudsher bewoond door nomadische herder. Samen met gids Nhkabane en trekt ze te paard op pad door de natuur van het koninkrijk.
Zuid-Afrika_nieuw
Oezbekistan
Ook Oezbekistan wordt dit seizoen toegevoegd aan de lijst van bestemmingen. Aan Nienke de eer om dit land te ontdekken. Ze begint in de hoofdstad Tasjkent en trekt vervolgens de woestijn in, waar je in verhouding amper andere reizigers tegen het lijf loopt. Ook bezoekt ze een ecotoerismeproject in het Nuratau-gebergte en sluit ze de reis af in Muynak, een voormalig havenstad aan het Aralmeer. 
Oezbekistan_nieuw
Frankrijk
Onze Evi verkent het meest bezochte vakantieland ter wereld: Frankrijk. En dan ook nog het drukstbezochte deel: Zuid-Frankrijk. Ze stippelt een route uit die laat zien dat je zelfs in dit populaire deel van Europa een verrassende roadtrip kan maken. Ze trapt af in de nog relatief onbekende stad Toulouse en ontdekt ook het kustgebied Baie de Somme, een enorme riviermonding met daaraan enkele vissersdorpjes.
Frankrijk_nieuw
België
Ook ons buurland komt uiteraard aan bod. Geraldine bezoekt het Belgische Gent, waar ze door de mooie straten en propere pleinen struint. Hier ontdekt ze dat je voor een weekendtrip helemaal niet ver de deur uit hoeft.
België_nieuw
En voor het eerst in de geschiedenis van 3 op Reis: Nederland
Jawel. We pakken vanaf dit seizoen iets minder vaak het vliegtuig. Want op maximaal vijf uur rijden/fietsen/wandelen/treinen vanaf het midden van ons eigen land zijn genoeg verrassende, verborgen plekken te vinden. 

Maurice bijt voor de Nederlandse bestemmingen de spits af in onze eigen oerprovincie Drenthe. Hier loopt hij een dag mee met een schaapherder en overnacht in een geïsoleerd huisje in het bos. Ook bezoekt hij dit seizoen Groningen, waar een kwart van de inwoners student is. Dat maakt Groningen de jongste stad van het land, wat zorgt voor veel leuke initiatieven. Denk aan een bandje dat suppend over de grachten speelt, een bar waar een robot cocktails maakt en een containerhostel. Je verveelt je niet snel in Grunn.  
groningen
Zondag start het nieuwe seizoen, met Graz (Oostenrijk), Drenthe en Soweto (Zuid-Afrika). Om 19:40 bij BNNVARA op NPO 3.
Kan je niet wachten? Bekijk dan de afleveringen van het vorige seizoen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.