Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Negatief reisadvies provincie Antwerpen

29-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Antwerpen

© Catarina Belova / Shutterstock.com

Het reisadvies voor de provincie Antwerpen is aangescherpt naar code oranje. Reizen naar deze regio in België mag alleen als het strikt noodzakelijk is. Nederlandse reizigers in dit gebied worden dringend gevraagd om bij thuiskomst twee weken in quarantaine te gaan
Als gevolg van het hoge aantal nieuwe besmettingen heeft het kabinet een negatief reisadvies afgegeven voor de regio Antwerpen. In de afgelopen week zijn hier meer dan duizend personen positief getest op covid-19. Dit is meer dan vijf keer hoger dan in de rest van het land.
Maatregelen
De provincie kondigde maandag al nieuwe maatregelen aan die de verspreiding van het coronavirus moeten indammen. Hieronder vallen een avondklok, een mondmaskerplicht in de openbare ruimte, een verbod op contactsport en verplicht thuiswerken. Deze maatregelen zullen vandaag of later deze week ingaan. Eerder kwam de wettelijke basis voor deze ingrepen niet op tijd klaar. Zodra de maatregelen ingaan, zal tussen 13:30 en 06:00 uur de avondklok worden ingesteld. Deze zal gelden voor de gehele provincie.
Op doorreis
Mensen die door de provincie moeten reizen om op een andere locatie te komen, mogen dit nog wel. Echter wordt hen sterk afgeraden om in de regio Antwerpen met de auto te stoppen om te rusten of tanken.
Frank Oostdam, directeur van het ANVR, zegt blij te zijn met deze informatie. Volgens hem is de regio Antwerpen voor velen een belangrijke gateway naar het zuiden. Veel mensen reizen via Antwerpen naar Frankrijk. Het ANVR waardeert dat het ministerie direct duidelijk heeft gemaakt dat het aangepaste reisadvies geen invloed heeft op de plannen van mensen op doorreis.
Realisme voor de vakantieganger
Eerder werd al opnieuw een negatief reisadvies afgegeven voor Kroatië en de Spaanse stad Barcelona. Ook reizen naar deze plekken worden afgeraden. Het lijkt erop dat we zullen moeten wennen aan de aldoor wisselende reisadviezen. “Dat een reisadvies wordt bijgesteld is helaas realisme dit jaar voor de vakantieganger”, zo verklaart Oostdam.
Reis je toch naar gebieden waar code oranje is uitgeroepen? Dan is dat op eigen risico. In veel gevallen ben je niet meer verzekerd zodra je reist naar een land met een negatief reisadvies. Ben je in een land waarbij het reisadvies plotseling verandert? Dan geldt je verzekering vaak nog wel. Mits je er alles aan doet om het land zo snel mogelijk te verlaten.
Bron: ANP
Op de hoogte blijven van de veranderende reisadviezen? Updates vind je hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.