Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Even Ariël spelen: de mooiste onderwaterwerelden in beeld

15-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
211 keer bekeken
  •  
fotoverhaal_mexico
Jij hebt waarschijnlijk al zo’n 103 landen op je bucketlist staan die je nog wilt bezoeken, maar als je duikt wordt vakanties uitkiezen nog moeilijker. Dan komen er namelijk nog zo’n, pak ‘m beet, 75 bucketlist-waardige onderwaterwerelden bij. Zwaar leven. Om het je iets makkelijker te maken hebben we er 6 voor je uitgelicht.

En onthoud, als je het met je huidige bankstatus niet eens redt om een aquarium te kopen; wegdromen is gratis.

The Great Blue Hole, Belize
Het is groot, het is blauw en het is (124 meter) diep: The Great Blue Hole is precies zoals de naam omschrijft. Dit bijzondere natuurverschijnsel is een fijne chillplek voor ongevaarlijke haaien. Maar staar je niet blind op deze 45 meter-diepe duik, ook bij de omliggende eilanden zijn mooie (misschien wel mooiere) koraalriffen en vissen te vinden. Voor snorkelaars is hier ook van alles te beleven.

The Great Barrier Reef, Australië
Deze ken je vast wel. En zo niet: doet het huis van een visje genaamd Nemo je wel een belletje rinkelen? Dit is niet voor niets het bekendste koraalrif van de wereld. Oordeel zelf. (Vergeet geen biologisch afbreekbare zonnebrandcrème te kopen  voor je in het water duikt.)


Barracuda Point, Sipadan, Maleisië
Rarara… aan welke vis heeft dit duikersoord zijn naam te danken.
Foto door Alex Rush / Shutterstock.com

De Rode Zee, Egypte
Egypte is een populair duikerswalhalla, maar dit heeft natuurlijk een reden. De Rode Zee heeft ontzettend veel moois te bieden. Bekende plekken zijn Dahab, Hurghada en Marsa Alam. Bij die laatste is er ook een grote kans dat je er een dolfijntje met je mee zwemt.

Silver bank, Dominicaanse Republiek

Zwemmen met bultrug walvissen, need we say more.

Galápagos Eilanden, Ecuador
Als je de kans hebt om naar deze eilanden af te reizen, ben je echt een mazzelaar. Doordat deze eilanden pas laat (de jaren '60) ontdekt zijn door toeristen is de flora en fauna lang onaangetast gebleven. De afgelopen jaren komen er steeds meer toeristen naar de eilanden – in 2015 meer dan 200.000 – en wordt er gediscussieerd over het effect op de leefwereld van de dieren. Gelukkig kan plaatjes kijken ook gewoon.
Kan je niet duiken? Maakt niet uit, bekijk hier hoe je in Mexico ook zonder zuurstoffles waterpret kan hebben met zeedieren (en Geraldine).
caye-caulker-the-great-blue-hole.jpg
Koraal The Great Blue Hole Belize
Koraal the Great blue hole Belize 2
Haai the Great blue hole Belize
The great barrier reef
The great barrier reef 5
Great barrier reef 6
Barracuda point Maleisië 3
Koraal rode zee egypte
Koraal rode zee egypte 2
Dolfijnen rode zee egypte
Koraal rode zee egypte 3
Koraal rode zee egypte 4
Walvis Silver bank dominicaanse republiek
Hamerhaai hamerhaaien galápagos
Mantaray rog ray Galápagos
pinguïn galápagos
Zeehond galápagos

Meer over:

duiken
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.