Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Op droomvlucht door het zuiden van Japan

05-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1932 keer bekeken
  •  
Aso berg

© C.Lotongkum / Shutterstock.com

Het oversteken van grenzen, laat staan naar landen buiten ons continent, is iets voor de toekomst. Maar alvast wegdromen naar verre bestemmingen kan altijd. We nemen je mee naar het zuidelijke eiland van Japan: Kyushu. Waar de Trans Kyushu Route je dwars over het eiland leidt, met alle adembenemende hoogtepunten van dien.
Kumamoto
De Trans Kyushu Route begint in Kumamoto, aan de westkust van Kyushu. Hij eindigt in Beppu, aan de oostkust van Kyushu. Kumamoto is een van de grootste steden op Kyushu. Het authentieke Kumamoto-kasteel springt vrijwel meteen in het oog. De staat van veel Japanse kastelen zijn in de loop van de tijd verslechterd, maar het Kumamoto-kasteel is een van de weinige in het land dat nog vrijwel in originele staat verkeert. In Kumamoto tref je een idyllische Suizenji-tuin. Dit zijn typerende Japanse tuinen waar het land wereldberoemd om is.
Kumamoto

© Suradech Singhanat / Shutterstock.com

Suizenji

© Linegold / Shutterstock.com

Vulkaan Aso
Zo’n vijftig kilometer richting het oosten van Kyushu tref je de vulkaan Aso. Deze actieve vulkaan heeft een van de grootste kraters ter wereld. Japan is niet voor niets een van de meest vulkanische landen. Waar de met gras begroeide helling van de berg van Aso bevolkt is door grazende koeien en paarden, vind je in het gebied eromheen ook een aantal vulkanische toppen.
Aso berg

© C.Lotongkum / Shutterstock.com

Vulkaan Kyushu

© Gnoparus / Shutterstock.com

Kurokawa Onsen
De volgende stop van de Trans Kyushu Route is Kurokawa Onsen, een pittoresk dorp bekend om de vele warmwaterbronnen. Dwars door het dorp loopt een rivier die is omgeven door allerlei traditionele ryokan: een Japanse vorm van een familiehotel of pension. De grote openluchtbaden, onsens genaamd, die je in Kurokawa vindt zijn dan ook vaak onderdeel van de ryokan. De baden zijn gevuld met water uit een geiser. Dit is een heetwaterbron bestaande uit warm water en stoom dat afkomstig is uit een vulkaan.
Kurokawa

© Kan_khampanya / Shutterstock.com

Hot springs Japan

© Dpongvit / Shutterstock.com

Het Kuju-gebergte
Het vierde punt waar de route dwars door Kyushu je langsbrengt is het Kuju-gebergte. Het Kuju-gebergte is net als de Aso-berg onderdeel van adembenemend vulkanisch landschap. Verschillende kronkelpaden leiden tot de Nakadake-top: het hoogste punt van het eiland Kyushu. Deze biedt een betoverend uitzicht over het binnenland van Japan.
Kuju-gebergte

© TETSU Snowdrop / Shutterstock.com

Het Kuju-bloemenpark
Achter het Kuju-gebergte doemt een gigantisch bloemenveld op: het Kuju-bloemenpark. In het park bloeien meer dan drie miljoen bloemen van wel vijfhonderd verschillende soorten. Het landschap heeft door de kleurexplosie van het bloemenveld en de bergachtige achtergrond een idyllisch aanzien.
Kuju flower park

© W.aoki / Shutterstock.com

Yufuin Onsen
De een na laatste stop richting het oosten van Kyushu is Yufuin Onsen. Yufuin is een kunstzinnig dorp dat rijk is aan allerlei kunstmusea en cafés. Ook staat het bekend om – de naam zegt het al – onsens, oftewel natuurlijke warmwaterbaden. Het dorp ligt aan het water, waardoor het vooral in de herfst in combinatie met de vuurrode esdoorns een romantische uitstraling heeft.
Yufuin Onsen

© Nut Korpsrisawat / Shutterstock.com

Beppu
De laatste stop van de Trans Kyushu route is resortstad Beppu, gelegen aan de oostkust van Kyushu ligt. Beppu is bekend vanwege de grootste hoeveelheid warm natuurlijk bronwater in Japan. In Beppu vind je dan ook een groot scala aan baden. Denk aan modder-, stoom- en zelfs zandbaden. De baden in Beppu hebben vaak een aparte kleur, deze komt voort uit de natuurlijke klei waaruit het water afkomstig is. De stad is omgeven door een uitgestrekt natuurgebied met bergen.
Beppu

© Sean Pavone / Shutterstock.com

Beppu hot spring

© Yobab / Shutterstock.com

De Trans Kyushu Route vanuit de lucht ervaren? Bekijk dan deze video.
Krijg je geen genoeg van Japan? Deze films en series laten je door het land dwalen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.