3 op Reis

Beppu

In Beppu zijn de meeste hot springs van heel Japan. Deze badhuizen met warmtebronnen worden ook wel onsen genoemd. Veel hotels hebben hun eigen onsen. De meeste daarvan zijn toegankelijk voor iedereen, maar sommige zijn exclusief voor hotelgasten. Ook zijn er veel openbare onsen. Ben je hiernaar op zoek? Deze openbare plekken kan je herkennen aan deze tekens: 湯 of ゆ. De oudste onsen in Beppu, het Takegawara badhuis, ging open in 1879. Ook zijn er hot springs die zo heet zijn dat ze de Hells of Beppu worden genoemd. Prachtig om te bezoeken, maar neem hier alsjeblieft geen duik!
Een ontspannen en bijzondere activiteit in Beppu is een zandbad nemen op Shoningahama Beach. Benieuwd wat dit ritueel inhoud? Dat laat Chris je zien in de video hieronder. Je komt hier in ieder geval wel heel relaxt uit. 
Voor uitzicht over de hele stad neem je de kabelbaan naar de top van Mount Tsurumi. Voor de actieve mensen onder ons: je kan ook naar de top wandelen. Ook in Beppu Park kan je heel fijn wandelen. Tip: ga naar dat park als de bloesem bloeit of tijdens de herfst. Verder vind je in Beppu een paar musea, winkels en attractieparken. Bij de laatste is het vaak erg druk, maar als je ervan houdt blijft het leuk. Als je er eentje wil bezoeken, ga dan naar Kijima Kogen park. 
Eten
Natuurlijk vind je de hoeveelheid warm bronwater terug in de keuken van Beppu. Het wordt gebruikt voor de landbouw, viskweek en om eten te koken. Veel restaurants bieden eten dat in een onsen wordt gekookt, dus zonder kunstmatige warmte. Het is ten slotte extra gezond omdat het eten dan het mineraalrijke water absorbeert.
Verse vis in overvloed in Beppu. Vooral seki makreel en seki horsmakreel wordt veel gevangen door lokale vissers en wordt vaak gegeten als sashimi. Een lekker, zoet gerecht is Yaseuma: deeg bestrooid met kinako sojaboonmeel en suiker.
De beste sushi van Beppu wordt geserveerd in Kamesho Kurukuru Sushi. Voor meer bijzondere visgerechten ga je naar Owadazushi, Seafood Kaisen Izutsu en Minamimaru Nemu. Op de kaart van Steakhouse Somuri vind je goede vleesgerechten. Misschien wel het beste restaurant van Beppu: Toyotsune. 
Zin in een avondje uit? De meeste bars, lounges en karaoke tenten vind je tussen Beppu Station en het strand.
Vervoer
Vanaf Nagasaki kan je de trein pakken naar Beppu. Dit duurt zo’n vier uur. Je betaalt er wel wat voor, maar het is wel een mooie treinrit. In Beppu kan je het beste de bus pakken vanaf Kamenoi. Hiervoor kan je een ‘mini’ buskaart kopen waarmee je de hele stad door mag. Je kan ook een ‘wide’ kaart kopen, hiermee mag je zelfs de bus pakken tot Yufuin. Deze buskaarten kan je kopen bij alle toeristinformatiepunten. 
Goed om te weten
Beste reistijd: maart t/m mei & september t/m november
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Yen
Taal: Japans
beppu.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.