Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Overnacht in de heiligste bergstad van Japan

02-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
999 keer bekeken
  •  
koyasan japan

© Foto: Sabino Parente / Shutterstock.com

Japan op de planning? Dan mag je zeker de bergstad Koyasan opslaan in je reisplanning, waar je in een echte tempel kan slapen die wordt gerund door monniken. Neem bijvoorbeeld ook deel aan een meditatiesessie en woon een traditioneel vuurritueel bij.
Heilige tempelberg
Koyasan, ook wel Mount Koya genaamd, is een bakermat voor boeddhisten en pelgrims. De berg staat bekend om het Shingon-boeddhisme, telt maar liefst 120 tempels en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De heilige berg is dan ook niet zo heel makkelijk te bereiken. Vanuit Osaka ben je minstens twee uur onderweg en moet je de metro, trein, kabelbaan en bus nemen om er te komen. Maar heb je de bergstad eenmaal bereikt, dan wil je niets liever dan deze rust middenin het natuurlijke gebied.
koyasan japan
Slaap in een Japanse kamer
Omdat Koyasan geen hotels heeft, dien je te slapen in een tempel. Je kan via gespecialiseerde Japanse websites een kamer reserveren. We waarschuwen je wel alvast: er zit een prijskaartje aan. Wat je voor deze relatief hoge prijs terugkrijgt? Een veganistisch ontbijt en avondeten én je slaapt in een echte Japanse kamer, met tatamimatten (traditionele Japanse rijstmatten), papieren schuifdeuren en een futon waar je op slaapt.
koyasan-japansekamer
Rituelen
In diverse tempels worden meditatiesessies aangeboden waar je gratis bij aanwezig kan zijn. Ook het dagelijkse ochtendritueel kan je bijwonen en hoewel dit niet speciaal voor reizigers is, mag je er wel foto’s maken. Let wel op: een camerageluid of flits is uit den boze. Bij de tempel Eko-in wordt bovendien een traditioneel vuurritueel gehouden. Een unieke beleving die je niet snel meer zal vergeten.
koyasan tempel japan
Grootste begraafplaats van Japan
Naast de activiteiten van de tempels kan je op de berg zelf ook veel doen. Zowat op elke hoek is er wel een tempel te vinden, maar het meest bijzondere is toch wel de grootste begraafplaats van Japan : Okunoin. Een pad van twee kilometer door het bos leidt je langs maar liefst tweehonderdduizend grafstenen naar het mausoleum van Kobo Diashi. Daishi is de stichter van het Shingon-boeddhisme en aanhangers geloven dat Daishi niet is overleden, maar dat hij aan het rusten is totdat de Boeddha van de toekomst opstaat. Op het kerkhof hangt een bijzondere, mystieke sfeer en aan het eind kom je aan bij het mausoleum. Met een beetje geluk staat er achter het mausoleum een monnik melodieus te zingen. Kippenvelmoment, als je 't ons vraagt...
koyasan_begraafplaats

© Foto: Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

koyasan japan

© Foto: Sabino Parente / Shutterstock.com

Nog meer magische, verborgen plekken in Japan bezoeken? Ga naar dit ondergrondse café in Kyoto.

Meer over:

japan, osaka, natuur, koyasan
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.