3 op Reis

Japan op de planning? Ontdek het geheime ondergrondse café van Kyoto

21-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
280 keer bekeken
  •  
cacao market
Kyoto kan je niet ontwijken  als je door Japan reist. Deze drukbezochte metropool  is zowel traditioneel als modern en er zijn tal van trekpleisters die je kan bezoeken. Wil je even aan de drukte ontsnappen? Ga dan naar het geheime ondergrondse Angel Library café. Je waant jezelf dan in een heel andere wereld.
Chocoladewinkel
In de beroemde geishawijk Gion staat het chocoladewinkeltje Cacao Market by Mariebelle. Het is een klein maar schattig winkeltje, waar je naast héél véél verschillende chocolade zelf je chocoladenootjes kan tappen. Deze winkel is echter een afleiding om de hordes reizigers weg te houden van het verborgen Angel Library café. Klinkt spannend. Is het ook.

Toegangscode
Je komt het ondergrondse café alleen binnen met een toegangscode. Je moet aan een medewerker van de chocoladewinkel vragen of je het café mag betreden. Met een beetje geluk is er geen rij en krijg je direct een papiertje met de toegangscode. Die code kan je trouwens niet zomaar op internet vinden, want de code verandert elke dag. Kleine tip van ons: ga doordeweeks. Japanners kennen dit geheime café wél, dus in het weekend kan het erg druk zijn.
angel library code
Geheime deur
Heb je eenmaal de code, dan kan het ondergrondse avontuur beginnen. De deur naar het geheime café is niet in de chocoladewinkel te vinden. Je moet naar buiten en de straat uitlopen om vervolgens in een zijingang de magische deur te vinden. Als je de code intypt, gaat de deur open en vanaf dat moment beland je in een mysterieuze Harry Potter-achtige setting.
Magisch interieur
Op de muur is een klok geprojecteerd en met engelachtige muziek op de achtergrond loop je een verlichte trap af. Eenmaal onderaan de trap ga je onder een boog door om het café binnen te stappen. Met het lage plafond is het oppassen geblazen voor de wat langere mensen onder ons, maar het geeft wel een extra mysterieuze lading aan het café. Het interieur bestaat uit beelden en schilderijen van engelen, scheve boeken in boekenkasten en andere engelgerelateerde aankleding. Je kan in een klein hok zitten waar je eventueel kan studeren of je kan aan een bar zitten met uitzicht op de Kamo-rivier.

Japan op de planning? Deze films wil je kijken voordat je vertrekt.

Meer over:

japan, kyoto, geheim
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.