Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Osaka & Kobe

Japan, het land van de rijzende zon is een gigantisch eiland waar meer dan 127 miljoen mensen wonen. Japan heeft voor ons een aparte cultuur maar dat het levendig is kan je niet ontkennen. Miljoenen mensen die als mieren door elkaar heen lopen. 3 op Reis nam een kijkje in Osaka en Kobe. Allebei gigantische metropolen maar wel met een eigen karakter.
Kobe werd in 1995 bijna met de grond gelijk gemaakt door een gigantische aardbeving. Sindsdien is de stad druk bezig met het herstel en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zo kan je in Kobe naar de meest culinaire restaurants, geweldige shoppingmalls en ook nog tientallen musea! Vooral het gedeelte rond Meriken Park is heel tof om te bezoeken. Hier vind je ook de Kobe Tower, het meest kenmerkende gebouw van Kobe, die je zeker even moet bekijken. Wij vonden Kobe in ieder geval zeker de moeite waard.
De tweede stad die 3 op Reis aandeed in Japan was Osaka. Osaka is wat ons betreft de leukste stad van Japan. Ze zijn sowieso lekker eigenzinnig in Osaka want ipv sushi hebben ze oshi. Eigenlijk gewoon sushi maar ipv ronde vormen is alles rechthoekig. In Osaka vind je het grootste aquarium ter wereld, in dit gigantische ding zwemmen zelfs twee walvishaaien. Verder is het zeker een must om de  Shitennoji-tempel te bezoeken en de Umeda Sky Building te beklimmen voor het vetste uitzicht over de stad!
Eten
Het lekkerste biefstukje komt volgens kenners uit Japan. En ook in Kobe kan je je tanden in een heerlijk stukje rood vlees zetten. Vooral bij Moriya is het vlees geweldig. Neem wel de variant met verder alleen groenten zodat je de smaak van het vlees volop proeft! Ook bij Nishumurakohiten moet het eten super lekker zijn maar dat hebben we zelf niet kunnen testen helaas. De lekkerste toetjes eet je bij Restaurant Patrie! 
Ben je in Osaka ga dan eens langs bij Zekkusuesutohabisupurazaento (ja, zo heet het echt). Hier zit je op de 7de verdieping en heb je dus een mooi uitzicht. Als je wat later op de avond binnenwandelt dan heb je vaak ook nog een bandje dat live aan het optreden is. Maar het beste eten van Osaka vind je toch echt bij Fujiya 1935! 
Na al dat eten ben je natuurlijk wel klaar om even goed los te gaan. Vrouwen kunnen zich net als Floortje uitleven in Club Glover. In Osaka is de beste club Cinquecento en ook Blue Note vonden wij zeer leuk! Maar we hebben gewoon lekker een top 10 voor jullie gevonden! In Kobe is volgens ons de leukste club Closed. En nee, die is niet gesloten. Zo heet de club gewoon.
Vervoer
Viegen naar Japan is niet echt goedkoop. Als je goed zoekt vlieg je zowel naar Kobe als Osaka voor zo'n €700,-. Vaak zal je eerder tickets vinden van ongeveer €900,- Tussen de steden in japan zelf rijden perfecte treinen. Snel, schoon en goedkoop. Top, doen dus. En in de steden moet je gewoon lekker alles met de metro en de taxi doen. 
Goed om te weten
Beste reistijd: maart t/m mei & september t/m november
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Yen
Taal: Japans
osaka-kobe.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.