Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

In dit restaurant in New York verkopen ze een ‘hummus milkshake’

28-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
hummus poging2
Hummus is een populaire kikkererwtendip die al menig hart heeft veroverd. Maar in New York tilden ze dit gerecht naar een heel ander niveau. Hier werd namelijk de hummus milkshake in het leven geroepen. Ja, je leest het goed: een hummus shake. 
Een populaire dip
Traditioneel gezien is hummus een puree gemaaktvan kikkererwten, olijfolie, knoflook, tahin (sesampasta), citroensap en een beetje zout. Deze smakelijke dip is vanuit het Midden-Oosten naar het Westen komen overwaaien. Hummus maakt in de Turkse keuken bijvoorbeeld deel uit van de zogenaamde  mezze . Maar ook in Libanon , Israël en Egypte is het ontzettend populair. Vaak wordt ’t gerecht geserveerd met een stuk (pita)brood of falafel.
hummus
De hummus shake
Bij ‘t restaurant The Hummus & Pita Co. in New York worden ook mediterrane gerechten zoals falafel, gegrilde groentes en gevulde pitabroodjes verkocht. En sinds dit jaar staat hier wel een hele bijzondere shake op het menu: de hummus shake. 
Maar wat zit hierin? Naast kikkererwten en tahin zitten er bevroren bananen, dadels, amandelmelk en een beetje vanille en kaneel in de milkshake. De shake is daarmee van nature compleet veganistisch, lactose- en glutenvrij. Én een stuk gezonder dan een gewone milkshake! 

Alle smaken van de regenboog
Net als bij een ‘normale’ milkshake, is de hummus shake in verschillende smaken te krijgen. Je kunt deze standaard krijgen in pistache-, chocolade-, of aardbeiensmaak. En met de feestdagen weten ze er al helemaal wat leuks van te maken. Neem bijvoorbeeld de onwijs populaire  pumpkin spice -smaak Deze kruidige pompoensmaak wordt in de Verenigde Staten vooral rond de herfst aan allerlei zoete hapjes toegevoegd. Denk aan: koffie met pumpkin spice. Taart met pumpkin spice. En dus ook... een hummus shake met pumpkin spice. 

Voor deze unieke kikkererwtenshake moet je dus wel even naar de Verenigde Staten afreizen. Laat je portemonnee dat even niet toe? Zo maak je ‘m zelf:
Recept hummus shake
Ingrediënten voor één shake:
100 gram kikkererwten
50 gram tahin
1 bevroren banaan
200 ml amandelmelk
2 grote Medjoul dadels (zonder pit)
Een snufje kaneel
Een halve theelepel vanille 
Gooi alle ingrediënten in de blender. Et voilà, je eigen hummus shake!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.