Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

In dit park spot je een en al natuurwonderen

23-06-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
489 keer bekeken
  •  
xlthumb_peritomoreno
Als je een nationaal park aan je bucketlist zou mogen toevoegen, ben je bijna verplicht om voor Los Glaciares National Park te gaan. Waarom? Omdat het indrukwekkende natuurgeweld je vanuit alle hoeken en gaten zal overdonderden. Wat er precies te zien valt? Gaan we je uitleggen.

Het Los Glaciares National Park is ongetwijfeld een van de grootste pronkstukken van het zuidelijke deel van Argentinië . Je raadt ’t al: in dit park ga je gletsjers zien. Maar wát voor een… De baas van alle gletsjers is de Perito Moreno. Deze ijs-unit is zo’n 30 km lang, 5 km wijd en 60 meter hoog. Om je een idee te geven van z’n grootte: de oppervlakte van de gletsjer is even groot als de oppervlakte van Buenos Aires , een stad met 5 miljoen (!) inwoners. Holy shit ja. 
xlthumb_peritomoreno
De Perito Moreno is niet alleen de grootste, maar ook de meest actieve gletsjer van het park. De ijshoop schuift dagelijks zo’n twee meter verder. Aan de voorkant brokkelen er dagelijks grote klompen ijs van de gletsjer af. En bovenaan de bergen groeit het ijs er juist weer aan. Mocht je ooit een bezoek brengen aan het park - en ja dat gaat gebeuren, want wij verplichten je – dan zal je merken dat dit ijs leeft. Het ijs kraakt namelijk constant, waardoor de gletsjer een audiovisueel spektakel wordt.

Een andere must see is de Upsalagletsjer. Vanuit het zuidelijke deel van El Calafate vertrekken er boten die je naar deze gigantische ijsvlakte brengen. Hierbij heb je onderweg een waanzinnig mooi uitzicht over Lake Argentino, een van de grootste meren van het park. Verwacht in ieder geval oneindig veel blauwtinten…
xlthumb_upsala
In het noordelijke deel van Los Glaciares National Park bevindt zich een puntige granietrots, die sowieso de aandacht trekt. De rots, genaamd de Cerro Torre, heeft een hoogte van 3100 meter. Mocht je nu klimkriebels krijgen? Helaas: de rots is niet te beklimmen. Daar is dit joekel van 'n gesteente helaas te steil voor. Maar gelukkig is het aanschouwen van de Cerro Torre al bijzonder genoeg.
xlthumb_cerrotorre
Een ander opvallend piekpunt is de Cerro Fitzroy, dat een hoogte van 3400 aantikt. In bijna het gehele noordelijke deel van het park kun je deze driehoekige top spotten. Deze berg kun je wél beklimmen. Maar pas op: deze is niet voor beginners.  
xlthumb_mountfitzroy
Een wandeling aan de voet van de Cerro Fitzroy is aan te raden. Hier vind je namelijk het ongeloolijke mooie meer genaamd Laguna de los Tres. 
xlthumb_lagunadelostres
Het overgrote deel van het park bestaat uit ijzige gletsjers en rotsformaties. Maar daarbuiten vind je hier ook grasvlaktes, steppegebieden en koude Patagonische bossen. Dieren ga je hier dus gegarandeerd spotten. Denk hierbij aan poema’s, Chileense herten en bergkatten.
xlthumb_guina_bergkat
Staat het park ondertussen al op je bucketlist? Onthoud dan de plekken El Calafate en El Chaltén. Je komt Los Glaciares National Park namelijk via een van deze twee plaatsen binnen.   
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.