Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Het mooiste van Argentinië in 1 week!

20-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1011 keer bekeken
  •  
Thumb_werkbestand
Een overdosis aan rotsachtige landschappen, enorme zoutvlaktes en uitgestrekte wijngaarden. Zo vatten we deze roadtrip door Noord-Argentinië samen. Wat je hier écht niet mag overslaan? Check ‘t hieronder.

 • Cafayete
  Van Cafayete naar Los Cardones National Park: ongeveer 230 km, 4 uur
 • Los Cardones National Park
  Van Los Cardones National Park naar Salta: ongeveer 120 km, 2 uur en 30 minuten
 • Salta
  Van Salta naar Purmamarca: ongeveer 190 km, 2 uur en 40 minuten 
 • Purmamarca
  Van Purmamarca naar Humahuaca: ongeveer 60 km, 1 uur
 • Humahuaca
  Van Parmumarca naar Salinas Grandes: ongeveer 60 km, 1 uur
 • Salinas Grandes
Wil je weten wat je in 1 week allemaal kan ontdekken? Snel verder lezen dan.
Foto
Cafayate
Niet voor niets is Cafayate de start van deze roadtrip. Hier spot je namelijk de Argentijnse Grand Canyon: Quebrada de Cafayate . Deze gigantische vallei is 75 (!) kilometer breed en daarom niet te missen! Tip: Cafayate is het hoogstgelegen wijngebied van Argentinië. Plan hier dus vooral een pitstop bij een van de vele wijngaarden, waar je een proeverij kunt doen. 
foto1
Los Cardones National Park
Een droog landschap vol metershoge (zo’n 6 tot 8 meter) cactussen en niet geheel onbelangrijk: wandelende lama’s. Zó vat je dit nationale park samen. Genoeg reden voor een stop, toch?
Foto roadtrip Zuid Amerika
Salta
Deze stad doet je misschien wel denken aan Spanje. En dat is geen gekke gedachte, want Salta is namelijk een overblijfsel van de koloniale overheersing. Welke plekken je sowieso moet aantikken? De Kathedraal van Salta, Plaza 9 de Julio en Teleferico. Deze laatste kabelbaan brengt je naar één van de mooiste plekken van de stad. Op één kilometer hoogte heb je namelijk een waan-zinnig uitzicht over Salta. Voor alle avonturiers: je kunt ook hiken naar de top. De keuze is aan jou…
Purmamarca
Purmamarca ligt aan de voet van de Cerro de los Siete Colores : een berg met – verrassend genoeg – zeven kleuren. Aanrader: duik ook zeker het dorp Purmamarca in. Vanuit hier heb je een gruwelijk uitzicht op de gekleurde bergrug. 
Foto Argentinie
Humahuaca
Klonk de berg in Purmamarca al waanzinnig? Dan ben je hier al helemaal aan ‘t goede adres. De Cerro De 14 Colores telt alle kleuren van de regenboog: van donkergroen naar felrood en alles daartussen. Gevalletje verplicht voor de bucketlist.
Thumb_werkbestand
Salinas Grandes
Toe aan een compleet ander landschap? Voilà! Deze zoutvlaktes zijn de derde grootste ter wereld! De inwoners van Argentinië noemen deze magische plek ook wel ‘océanos blancos’: witte oceanen. Tip: een zonnebril kun je hier goed gebruiken! 
Foto roadtrip Argentinië 2
Route
Pssst! Ken je deze route door Australië al? 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.