Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Shit: IJsland wordt geteisterd door wildpoepers

07-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
855 keer bekeken
  •  
IJsland wildpoepen
Er komen steeds meer toeristen naar IJsland. Wat indirect betekent dat er ook meer poep naar het eiland komt. En da’s best kak voor de IJslanders, want niemand wil die drollen uit hun achtertuin hoeven scheppen.

In 2007 kwamen er nog ongeveer 460.000 buitenlandse ‘bezoekers’ door Keflavík International Airport, tien jaar later waren dat er 2,2 miljoen . Het zal dus niet verbazen dat er inmiddels elke dag busladingen met toeristen stoppen bij de bijzondere natuurfenomenen die IJsland te bieden heeft. Mensen komen immers voor de ruige wildernis. Soms vergeten ze alleen dat die ruige wildernis geen sanitaire voorzieningen aanbiedt. Dus wanneer de nood hoog is, zul je misschien met je broek op je enkels naast een geiser komen te staan. Dat snappen de meeste IJslanders ook. Zelfs Channing Tatum heeft daar klaarblijkelijk – tijdens een sneeuwstorm! – aan moeten geloven.

Daar zit een luchtje aan
Het wordt wél schijtirritant wanneer IJslanders in poep stappen, gidsen stinkende tissues vinden, wanneer er pontificaal op de stoep een grote boodschap wordt achtergelaten  of wanneer hun achtertuin in een ongewenste mesthoop verandert . Eén toerist veroorzaakte zelfs natuurbrand toen hij, in al z’n goede bedoelingen, zijn gebruikte stuk toiletpapier probeerde te verbranden.

Wildpoep-stappenplan
Zo moet het dus niet. Maar hoe moet het dan wel? Het liefst natuurlijk altijd in een toilet. Probeer naar het dichtstbijzijnde benzinestation te rijden en zorg dat je altijd kleingeld bij je hebt. Tot zover logisch, maar dan: je bent écht het gebaande pad afgegaan en de openbare toiletten zijn in geen velden en wegen te bekennen. In dat geval is het handig om óf een gat te graven waar je je behoefte achterlaat óf een plastic zakje mee te nemen waar je in kunt poepen. Let erop dat je niet graaft in kwetsbare grond, zoals mos. Het duurt tientallen jaren voordat het mos weer is terug gegroeid. Vergeet je kuiltje niet weer te bedekken en je toiletpapier mee te nemen. Zo verandert die IJslandse maagdelijk witte sneeuw niet in een landschap vol bruine drab.  

In IJsland was trouwens ooit wel één heel bijzonder (nogal) openbaar toilet te vinden.
IJsland
IJsland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.