Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Gestrand in het buitenland? Meld je aan voor Bijzondere Bijstand Buitenland

30-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
286 keer bekeken
  •  
kelvin-balingit-25hMNOlbFUQ-unsplash

© Kelvin Balingit / Unsplash.com

Bijzondere Bijstand Buitenland helpt reizigers bij het vinden van een terugvlucht en ondersteunt waar nodig bij het vinden van een veilig verblijf. Ben je op dit moment in het buitenland en lukt het niet meer om terug naar Nederland te keren? Meld je dan aan voor deze regeling.
Door de verspreiding van het coronavirus gaan steeds meer landen op slot. De mogelijkheid om veilig terug naar Nederland te reizen, wordt door landelijke maatregelen steeds kleiner. Voor gestrande reizigers geldt het advies: maak zoveel mogelijk gebruik van de vertrekmogelijkheden die er op dit moment zijn. En neem contact op met je vliegmaatschappij en/of reisorganisatie.
Meldpunt gestrande reizigers
Is het dan nog steeds niet mogelijk om je terugkeer te regelen? Dan kan je als reiziger voor extra hulp terecht bij de hulpdienst bijzonderebijstandbuitenland.nl. De regeling is door het ministerie van Buitenlandse Zaken in het leven geroepen. Bijzondere Bijstand Buitenland is een krachtenbundeling van reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen en de Rijksoverheid.

Let op: wanneer je je inschrijft voor de regeling, is er geen garantie dat je op korte termijn veilig terug kan reizen. Lokale autoriteiten zullen namelijk ook mee moeten werken aan de repatriëring.
shutterstock_637037008 (1)

© Frank Peters / Shutterstock.com

Kosten
Bij de regeling geldt: maak je binnen Europa (en aangrenzende landen*) gebruik van de regeling? Dan hoor je €300 bij te dragen aan de terugreis. Ben je buiten Europa gestrand? Dan geldt er een bedrag van €900.
*: Albanië, Algerije, Armenië, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Egypte, Georgië, IJsland, Libië, Liechtenstein, Marokko, Moldavië, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië en Turkije.
Meer informatie nodig over reisadviezen? Ga dan naar Nederland Wereldwijd of neem telefonisch contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.