Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Op reis in de problemen? Vanaf nu kan je whatsappen met het ministerie

23-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
traveler phone
Stel: je bent aan het backpacken aan de andere kant van de planeet en halverwege wordt je hele hebben en houwen gestolen: je paspoort, je geld, je pasjes. Het eerste wat je dan doet is hulp zoeken. En dat wordt tegenwoordig extra makkelijk. Want tegenwoordig kan je whatsappen met het ministerie van Buitenlandse Zaken. 
Buitenlandse Zaken heeft eerst een pilot met de WhatsApp-dienst getest. Deze is succesvol uitgevoerd en goed bevallen. Sinds kort behoort de dienst daarom tot het vaste contactcentrum. 24 uur per dag worden appjes van Nederlandse reizigers gelezen door medewerkers van het ministerie. Eerder was het alleen mogelijk om het ministerie te bellen of te mailen, maar vanaf nu is het dus nóg makkelijker om tijdens je reis hulp of informatie te vragen.
Tip: sla het nummer van BuZa vóór je volgende reis op in je telefoon:  +31 6 8238 7796 . Liever bellen? BuZa is ook altijd telefonisch bereikbaar:  +31 247 247 247 .
Je reis niet alleen veiliger, maar ook soepeler maken? Bekijk dan deze handige reisapps.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.