Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Je kan dus (warm!) overnachten op Antarctica

09-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
567 keer bekeken
  •  
shutterstock_120187297
Ja, ja, heel avontuurlijk allemaal, dat slapen op de stranden van Nieuw-Zeeland en dat hiken door de bergen van Nepal. Maar als je écht in de middle of nowhere wilt bivakkeren, dan moet je op Antarctica zijn. En wel hier.  
Lezer Patrick vroeg aan de 3 op Reis Hotline of er op de Zuidpool een plek is om te overnachten. En dat antwoord willen we jullie niet onthouden, dus bij deze:   
Ja! Zelfs op het minst toeristische werelddeel van deze planeet is een hotel gevestigd, genaamd White Desert. Hotel is misschien een gek woord, want eigenlijk gaat het om koepels gemaakt van glasvezels. Zes koepels zijn zes slaapkamers en suite voor twee personen. Dan zijn er nog koepels met douches, een woonkamer en een eetkamer. “En die lijkt regelrecht uit de set van Game of Thrones te zijn gelopen”, grapt oprichter Robyn Woodhead tegen nieuwszender CNBC. Oordeel zelf. 
Vanwege het klimaat en de zonuren worden de reizen alleen tussen november en januari aangeboden. De bijbehorende excursies bestaan onder andere uit picknicken, bergen beklimmen, zesduizend pinguïns ontmoeten, wandelen door ijsgrotten, skiën en kampen van onderzoekers bezoeken.   
Klimaatneutraal
Moeten we een kwetsbaar continent als Antarctica wel openstellen voor publiek? Laten we nu het enige bijna onaangetaste stukje op aarde verpesten door toerisme? Die vragen schoten gelijk door ons hoofd bij het ontdekken van dit hotel. Gelukkig niet alleen bij ons, maar ook bij de oprichters (en tevens poolreizigers) Robyn en Patrick Woodhead. Het (tijdelijke) kamp draait namelijk op zonne- en windenergie, de uitstoot van de vluchten wordt gecompenseerd en alle afval wordt mee terug genomen naar Zuid-Afrika.   
Net als Harry
Heel vet dus. Maar er hangt wel een prijskaartje aan. Eentje van zo’n 80.000 euro. Dus tenzij je Prince Harry heet (Jawel, die heeft er geslapen) wordt het toch even sparen of blijven dromen. Voor die 80.000 euro krijg je wel alles wat je hartje begeert: een warme, luxe slaapplaats, de retourvlucht van en naar Kaapstad, eten van een prijswinnende chef, de eerdergenoemde excursies en geschikte jassen en schoenen.   
Slapen in de sneeuw
Er zijn nog twee andere manieren waarop je een nacht op of rondom Antarctica door kan brengen. Namelijk met een cruiseschip en (openlucht) kamperend. Dit laatste doe je natuurlijk nooit zonder de juiste professionele begeleiding. Want zelf een gat graven in de sneeuw, erin gaan liggen en hopen voor het beste, is niet zo’n puik plan bij deze extreme temperaturen.
Antarctica kamperen
Zorg ook voor een lege blaas en een volle maag. Want meer dan een fles water en je speciale kampeeruitrusting mag je absoluut niet meenemen op het continent. Iets achterlaten is ook ten strengste verboden. En ‘iets’ bedoelen we in de breedste zin van het woord, dus ook lichaamseigen stoffen
Temperaturen van onder de 20 graden? Ons niet gezien. Maar in deze stad weten ze er wel raad mee.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.