Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze Hongkongse wafels zijn állesbehalve saai

09-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
294 keer bekeken
  •  
shutterstock_344833385
Luikse wafels? Saai! Maar gooi er wat garnalensmaak tegenaan, mik er een ijsbolletje bovenop en je hebt een heuse Hongkongse hap: de egg waffle. België, let je even op?
Je kan er niet omheen
Wie Hongkong zegt, zegt egg waffles. ‘Wie?’, horen we je denken. Ja. Vergelijkbaar met hoe Nutella-winkels de binnenstad van Amsterdam ‘sieren’, prijkt er een egg waffle-bakker op elke hoek van de vele straten in de Chinese miljoenenstad. Maar voordat je je neus ophaalt voor het Aziatische gebakje: we verzekeren je dat de egg waffles authentieker en cultureler verantwoord zijn dan die gevreesde Nutella-wafels. Want die rottoerist wil jij natuurlijk nooit worden ;) 
Een beessie met vele naampies
Egg waffle, gai daan jai, egg puff, bubble waffle, pancake balls, puffle of onze persoonlijke favoriet: eggette . Het Hongkongse antwoord op de wafel kent vele (koos)naampjes, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Een bubbeltjesplastic-ogende snack, die allesbehalve zo smaakt. De bolletjes zijn volgens kenners op hun best als ze knapperig zijn van buiten en zacht van binnen. En de Hongkongers hebben eventjes de tijd gehad om dat recept te perfectioneren, want het gebakje is al zo’n vijftig jaar in omloop. 
Van streetfood naar de massa
Maar na tientallen jaren dezelfde deegsubstantie gegeten te hebben, was het tijd voor wat variatie, kunnen wij ons zo voorstellen. Al is het alleen al om wat kleur toe te voegen aan het beige bubbelbrood en daarmee je Instagram-tijdlijn. Langzaamaan werden de straatverkopers met hun houtskoolgrill verruilt voor ketens met modernere wafelijzers, waar ze hun creativiteitsschaal even op standje Picasso hebben gezet.
egg waffle hong kong
Calorietje hier, garnaaltje daar
Voor de ware zoetekauw wordt de wafel omgetoverd tot caloriebom met ijs, oreo, chocoladesaus en meer goedjes waarover je tandglazuur niet kan navertellen. Te normaal voor je? Dan hebben we zoete aardappel-, zeewier-, mac and cheese -, spicy meat - en (net wanneer je dacht dat je het ergste hebt gehad) garnalensmaak in de aanbieding. 
Do it for the gram
Ticket naar Hongkong nog iets te prijzig? Als een treinkaartje naar Rotterdam wél nog binnen je budget ligt, zit je goed: Foo Concepts verkoopt daar namelijk ook eierwafels. Lactose intolerant? Koop ‘m dan toch maar gewoon om je Instagram-feed op te fleuren. Wij vertellen niets door. 
Anderen gingen je voor:   
Op naar Hongkong dan maar
Waar zijn ze te vinden:
  • Voor de luxepoezen: Mammy Pancake heeft een Michelin-recommandatie gekregen.
  • Voor de ijsfanaten: Oddies serveert de wafels met een flinke schep Italiaanse gelato.
  • Voor de influencers: More Eggettes verwerkt sterretjes in de egg waffles.
  • Voor de avonturiers: yup, Modos heeft de beruchte ‘spicy meat’- en ‘shrimp paste’-wafels.
Meer kwijl over je beeldscherm? Check dan de Canadese variant van de Kapsalon
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.