Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Herfstvakantie tip: Het Kroatische Dubrovnik

16-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
995 keer bekeken
  •  
xlthumb dubrovnik
Dubrovnik is historische schoonheid. Met haar rijke cultuur en haar heerlijke ligging aan de Adriatische Zee is deze stad zeker een herfst citytrip waard. Welke plekken je wilt aantikken? We zetten ’t voor je op een rij.

Historie
Het oude centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en was ooit het decor voor Game of Thrones. Dit gedeelte zou dus hoog op je Dubrovnik-lijst moeten staan. Waarschijnlijk vormt zich nu een pittoresk middeleeuws beeld in je hoofd. Zo ja, dan is je hoofd goed bezig. Dubrovnik staat namelijk bekend om haar schitterende oude binnenstad, die wordt gekenmerkt door gigantische stadsmuren en imposante forten. Maak vooral een wandeling over deze statige muren en bezoek de forten. Zo’n wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, waarbij je schitterende uitzichten over de zee en over de oude binnenstad hebt. Kathedralen, torens, musea… alle bezienswaardigheden concentreren zich binnen deze vier stevige muren! 

Zon, zee & strand 
Je kunt Dubrovnik bewonderen vanuit de forten, maar je kunt de stad ook vanuit het water bekijken. Ontvlucht daarom de binnenstad (nadat je alle hoeken en gaten hebt bewonderd) en huur vooral een kajak. Peddel jezelf daarmee naar Betina Beach, een rotsachtig grottenstrand. Deze kustlocatie is een ideale snorkelspot. De locatie ligt ten oosten van het Grand Villa Argentina Hotel en is alleen via het water te bereiken. Pluspunt: je deelt het strand met minder mensen. Andere goede opties zijn Popovići Beach, Prat Beach en Sveti Jakov Beach.
Ontspannende eilanden
De Elafieten zijn een archipel aan de noordwestelijke kust van Dubrovnik. De eilandengroep bestaat uit zes eilanden, waarvan Koločep, Sipan en Lopud de allergrootste zijn. Koločep is een autovrij eiland, gevuld met groene bossen en citroen- en sinaasappelboomgaarden. Haar kusten worden afgebakend door steile rotsen die uit de zee rijzen. Het eiland is een ideale plek voor een portie ‘zen’. Op het schilderachtige Sipan, de grootste van de drie, spot je daarentegen overblijfselen van herenhuizen en middeleeuwse kerken. De derde, Lopud, wordt gekenmerkt door witte zandstranden, azuurblauw water en een groen landschap. Net zoals Koločep, kom je op Lopud geen auto’s tegen. Het eiland is perfect voor heerlijke fiets- en wandeltochten. Verken vooral de kustlijn, die je prachtige uitzichten en zonsondergangen van de Adriatische Zee geeft.


Bekijk ook De ultieme roadtrip door Kroatië!
lopud

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.