Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zuid-Kroatië

Het zuiden van Kroatië leent zich perfect voor een roadtrip. Je kan bijvoorbeeld net als Sebastiaan een tour starten in het middeleeuwse Dubrovnik. Vanaf hier rij je langs de mediterrane kust naar de havenstad Split. Onderweg proef je van het rijke leven langs deze Rivièra.

De weg langs de kust is misschien wel een van de mooiste wegen van Europa. Stop onderweg even om van de prachtige stranden en het weer te genieten. Je kan ook een langere pauze nemen. Bezoek dan bijvoorbeeld het middeleeuwse centrum van Dubrovnik.

Een jeep huren is ook een must. Maak bijvoorbeeld een tour door de Konyale-vallei of check de steden Vodovada en Molunat. Maar je hoeft niet op 't vasteland te blijven. Pak de boot en neem een kijkje in Hvar !
Eten
Lekker eten doe je bijvoorbeeld bij Gil’s. Geen traditionele gerechten, maar een internationale kaart met Franse invloeden. En het uitzicht is net zo fjin als de menukaart. Ga niet terug naar huis voordat je de inktvis hebt geprobeerd. Dit is een echte Kroatische specialiteit. Veel restaurants hier hebben zelfs hun eigen vissersboot.
Zonnen, duiken en de zon in de zee zien zakken, nippend van je cocktail. Op zulke momenten is je vakantie écht begonnen. En dit doe je allemaal bij Café Buza. Liever backpackers ontmoeten? Ga dan naar Café Fresh.
Na die drankjes heb je natuurlijk zin in een feestje. En waar kan dat beter dan op het strand? Ga daarom zeker langs bij bijvoorbeeld Eastwest. Daar kan je overdag lekker loungen.
Vervoer
In de grotere steden rijden er hartstikke veel bussen waarmee je van A naar B kan reizen. Een taxi pakken kan natuurlijk ook. Maar probeer ze niet aan te houden op straat. Daar zijn in Kroatië namelijk speciale wachtplaatsen voor. Liever zelf achter 't stuur? Huur dan vooral een auto. Maar met warm weer is een scooter ook wel lekker.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Kuna
Taal: Kroatisch
zuid-kroatie.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.