Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Nederlanders kunnen weer naar Denemarken reizen

30-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
389 keer bekeken
  •  
Kopenhagen

© Madrugada Verde / Shutterstock.com

De grenzen van Denemarken zijn weer geopend voor reizigers uit een aantal Europese landen, waaronder Nederland. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Denemarken daarom versoepeld van code oranje naar code geel. 
De wijziging van het reisadvies voor Denemarken naar code geel (let op: veiligheidsrisico’s) houdt in dat toeristische reizen naar dit land weer mogelijk zijn, maar dat er vanzelfsprekend rekening dient te worden gehouden met veiligheidsrisico’s ten gevolge van het coronavirus.
Minimaal verblijf
Kleine kanttekening: reizigers die met toeristische doeleinden naar het Denemarken reizen, moeten bij binnenkomst wél aantonen dat ze een verblijf van minimaal zes nachten in Denemarken hebben geboekt. Deze vereiste is echter niet van toepassing op reizigers die een andere geldige reden hebben om het land binnen te komen, zoals een doorreis, zakenreis of familiebezoek.
Coronamaatregelen
Houd je bij een reis naar Denemarken ook altijd aan de coronamaatregelen die in dit land gelden. Het is hierbij van belang dat je zowel de Nederlandse als de Deense voorschriften in acht neemt. Lees je daarom voldoende in en pas je reisgedrag hierop aan. Uiteraard dien je bij elke reis, ongeacht je bestemming, ook rekening te houden met een aantal overige zaken. Dit is wat je vooraf hoort te weten
Eenvoudig op de hoogte blijven van actuele reisinformatie in Europa? Raadpleeg het platform Re-open EU.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.