Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Blijf eenvoudig op de hoogte van actuele reisinformatie in Europa

23-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
EU

© symbiot / Shutterstock.com

Op 15 juni werd het reisadvies voor een aantal landen in Europa versoepelt. Uiteraard dient elke reiziger zich te houden aan de maatregelen die gelden in hun bestemming. Maar deze lopen per land nog wel eens uiteen. Gelukkig bestaat er sinds kort een interactieve kaart waarop alle reisinformatie per Europees land overzichtelijk wordt bijgehouden.
Re-open EU
Reizen binnen Europa? Raadpleeg de kaart Re-open EU, opgezet door de Europese Commissie. Op de kaart wordt actuele reisinformatie over een tal van onderwerpen bijgehouden. Deze informatie is verdeeld over drie categorieën: reizen, diensten en gezondheid en veiligheid
Gedetailleerd overzicht
De informatie op de kaart is gedetailleerd en overzichtelijk gepresenteerd. Onder de categorie reizen vind je actuele grenscontroles, reisbeperkingen, quarantaineverplichtingen en regels in het openbaar vervoer. Onder de categorie diensten staan de openingstijden en beschikbaarheid van culturele instellingen, musea, stranden, café’s en restaurants aangegeven. De categorie gezondheid en veiligheid vermeldt regels omtrent mondkapjes, afstand houden en bijeenkomsten. Maar je vindt hier ook of er risicogebieden in het land voorkomen.
Wat het aanpassen van het reisadvies precies inhoudt lees je hier: 
Ministerie van Buitenlandse Zaken versoepelt Reisadvies Europa
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.