Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De Australische Outback: een wilde roadtrip langs schitterende natuur

09-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
629 keer bekeken
  •  
Door Travelling.About
Australië: een land dat je eigenlijk maar op één manier kan ontdekken. Namelijk door te gaan roadtrippen. Avontuur hangt hier overal in de lucht en zo ook in de westelijke Outback. En dat gaat deze route je bewijzen.
Route : Broome – Windjana Gorge National Park – Kununurra - Darwin
Reisduur : drie weken
Broome
Deze unieke kustplek in het noorden van Australië is geliefd onder roadtrippende backpackers. Broome is een ideale stad om te acclimatiseren voor een trip door de Outback. De stad ligt vrij geïsoleerd, maar is hoe dan ook de moeite waard om te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld het levendige Chinatown van Broome, waar je naast de Chinese keuken genoeg andere keukens tegen gaat komen. Of verken de indrukwekkende rotsformaties van Gantheaume Point, omgeven door de zee. Verder is het 22-meter lange Cable Beach aan de Indische Oceaan de moeite waard. Actieve reizigers kunnen hier een potje windsurfen of parasailen. ‘s Avonds ontspan je aan het strand om de zon te zien zakken onder de horizon.
Door Alex Couto

© Foto: Alex Couto / Shutterstock.com 

Windjana Gorge National Park
Deze imponerende kloof is uitgesleten door de Lennard-rivier in de Napier Range. Met zijn lengte van 3,5 kilometer en diepte van honderd meter is deze canyon een ongelooflijk landschap om te aanschouwen. Gedurende enkele maanden in het jaar zijn de poelen van deze kloof gevuld met zoetwater krokodillen. De zoetwater varianten zijn kleiner en minder agressief dan hun zoutwater varianten die in westelijk Australië veelvuldig voorkomen. Maar houd in het bijzijn van de reptielen je gezonde verstand erbij.
Door Philip Schubert

© Foto: Philip Schubert / Shutterstock.com

Kununarra
Kununurra is een wereld van schitterende meren, rivieren en watervallen. Op een half uur rijden van Kununurra kom je terecht in Mirima National Park, waar je bijzondere kliffen en rotsformaties bewondert. De rotsen zijn honderden miljoenen jaren oud. In het nationale park zijn er verschillende wandelroutes die je kan belopen. Verder van Kununurra vind je het Purnululu National Park met de Bungle Bungle Range. Hier vind je dramatische landschappen met zandstenen koepels van zo’n driehonderd meter hoog. 
Foto: Alex Couto / Shutterstock.com
Door Alex Couto2
Darwin
Darwin staat bekend om geweldig eten, kleurrijke markten en veel avontuur. Bezoek hier bijvoorbeeld de Mindi Beach Sunset Markets die pal aan het strand liggen. In het centrum kan je terecht voor innovatieve musea en toffe barretjes. En een rit van 45 minuten brengt je naar Berry Springs Nature Park, waar je snorkelt en zwemt in drie aansluitende mineraalwaterbronnen.
Door RockyPlanetPhotography
Foto: RockyPlanetPhotography / Shutterstock.com
Samengevat, ziet deze reis er zo uit:
  • Van Broome naar Windjana Gorge National Park:
    350 km, 7 uur en 15 minuten
  • Van Windjana Gorge National Park naar Kununurra:
    810 km, 12 uur en 15 minuten
  • Van Kununurra naar Darwin:
    840 km, 10 uur
routekaart_outback
Ooit maakte Dennis dezelfde reis door de Australische Outback. De aftrap van zijn reis bekijk je hieronder:
Door Travelling.About
Foto: Travelling About / Shutterstock.com
Meer routes door Australië? Maak kennis met de Great Ocean Road.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.