3 op Reis

5 must sees in Riga

26-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
352 keer bekeken
  •  
xlthumb riga
De hoofdstad van Letland serveert een ongelooflijk diverse mengelmoes van architecturale stijlen. Echt waar, de bouwkunsten gaan je oogbollen overuren laten draaien. Niet voor niks wordt de stad het Parijs van het oosten genoemd. Een citytrip naar Riga is dan ook zeker weten je geld waard!
Riga is de allergrootste stad van de Baltische staten. Weinig steden kunnen tippen aan de charme die Riga uitstraalt. Barok, classicisme, renaissance, art deco, art nouveau: noem de eerste kunststroming op die in je opkomt en Riga heeft het. Jazeker, de Letse hoofdstad heeft het kunststroming spel allang uitgespeeld. En daar gaat jouw camera enorm tevreden mee zijn!

Word je niet warm van indrukwekkende kunst? Niet in paniek raken, want Riga heeft meer te bieden! Zo heerst er een enorm energieke vibe rondom deze stad. In de stad vind je namelijk genoeg restaurantjes, barretjes en cafés waar je – mocht 't nodig zijn – de toffe architectuur kunt ontwijken. 
riga city
Oké. Maar nu even concreet. We beloofden je 5 must sees voor te schotelen. En die krijg je daarom ook. Astu!

1. Alberta Iela
Het historische centrum van Riga heeft een plek veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Alberta Iela oftewel Alberta Street is daar een belangrijk paradepaard van. De dominante kunststijl in deze straat is art nouveau oftewel jugendstil. Probeer hier vooral te letten op de kleine details van de gebouwen. Hoe meer bijzonderheden je spot, hoe meer erbij lijken te komen. 
2. The Three Brothers
Deze drie huizen vormen het oudst bewoonde complex in Riga. Het witte huis stamt uit de 15 e  eeuw, de gele uit de 16 e  en de groene uit de 17 e . Deze hotspot moet bijna verplicht een plek bemachtigen in jouw citytrip fotoverzameling. 
xlthumb_albertaiela
3. Central Market                           
Markten. Tja, die vind je natuurlijk o-ve-ral. Waarom die van Riga dan zo speciaal is? Riga’s Central Market is de állergrootste van Europa. Lees: 3000 kraampjes. En om je nóg meer te overtuigen: de markt is verspreid over vijf hangars. Je weet wel, zo’n gigantische opslagplaatsen voor vliegtuigen.

xlthumb_threebrothers
xlthumb_centralmarket
4. House of the Blackheads
Wat de Eiffeltoren voor Parijs betekent, het Colosseum voor Rome en de Big Ben voor Londen is de House of Blackheads voor Riga . Maar dan minus een overdosis aan toeristen. Dit huis is in de middeleeuwen gebouwd, met als doel om upper class handelaren een ruimte te geven voor belangrijke meetings.
xlthumb_houseblackheads
5. Jūrmala Beach
Van een behoorlijke stapel cultuur naar een portie ontspanning: Jūrmala Beach! Dit zandstrand is perfect als afsluiter voor deze citytrip. Jūrmala Beach ligt een half uur verder van de stad en is een kilometerslange strip, waar ook vele muziekevenementen worden georganiseerd.
xlthumb_jurmalabeach
Pssst: wat dacht je van een stedentrip in Stockholm?
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.