3 op Reis

Citytrip Stockholm: sowieso doen!

10-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
334 keer bekeken
  •  
xlthumb stockholm 2
Stijlvol, dynamisch en flink veel historie! Dát is Stockholm. Of zoals velen zeggen: het Venetië van het noorden. Waarom deze stad op je bucketlist moet? Vooral verder lezen… Hup hup!

xlthumb_stockholm
Stedentrip plannen? Stockholm is waar je heen wil. De hoofdstad van Zweden biedt meer dan je denkt. En ’t kost je maar twee uur vliegen! Wij zeggen: doehoen. De stad is verspreid over 14 eilanden, maar juist mega compact en makkelijk om doorheen te reizen. Door middel van de ferry of metro hop je gemakkelijk van eiland naar eiland. Bovendien zijn veel plekken rolstoelvriendelijk! Maar weet je wat: in Stockholm kun je ook prima zonder het openbaar vervoer. Je kunt de meeste highlights namelijk prima te voet bereiken. Zie je gelijk meer van de stad ;) 

Welke eilanden je sowieso moet aantikken? Gaan we je vertellen.
xlthumb stockholm 2
Gamla Stan
In het historische centrum van Stockholm vind je imposante paleizen, kathedralen en straten. Dit centrum, genaamd Gamla Stan (Oude Stad), is volledig geplaatst op het water. Hotspot van dit centrum is de Stortoget, het oude marktplein. Dit is de ultieme plek om een terrasje te pakken. Ook vind je hier de Kungliga Slottet, het grootste koninklijke paleis ter wereld dat nog in gebruik is. Dit paleis wil je sowieso bezoeken!
xlthumb_gamlastan
Södermalm
Stockholm is stijlvol… Heel. Erg. Stijlvol. En dat gaat de wijk Södermalm je sowieso bewijzen. Deze buurt gaat je doodgooien met hippe winkels, restaurants en cafés. Voor een dagje shoppen mag je Södermalm dus niet overslaan. Maar mocht je portemonnee helaas te mager zijn, ga dan naar de noordelijke kant van het eiland. Hier vind je gigantische kliffen die een waanzinnig uitzicht over de stad serveren.
xlthumb sodermalm
Skeppsholmen
Museumliefhebbers zijn thuis op het Skeppsholmen eiland. Dit rotseiland huisvest drie verschillende musea: het Moderna Museet (het museum voor moderne kunst), de ArkDes (een architectuur- en designmuseum) en het Östasiatiska Museet (het museum voor Oost-Aziatische kunst). Op dit eiland bevindt zich ook een van de vetste slaapplekken van Stockholm, namelijk het Af Chapman hostel. Dit hostel ligt in een 100 jaar oud schip! De uitzichten als je wakker wordt… Stel het je maar alvast voor.
xlthumb_afchapman
Hé. Check ook eens deze vette citytrips!  
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.