3 op Reis

Zo crash je bij locals op de bank: couchsurfen voor dummies

31-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  
shutterstock_766712347
Op goed geluk overnachten bij mensen die je online hebt leren kennen. Zo beginnen de meeste couchsurf-avonturen. Maar hoe haal je nou het állerbeste uit deze ervaring? Dat lees je hier.
Ga op stap
Je bent de regisseur van je eigen avontuur, dus maak er iets moois van! Stap uit die comfortzone en wees niet bang om op mensen af te stappen. Vaak levert dat juist hele boeiende gesprekken op en kom je op plekken die je zelf niet kon bedenken. Ga ‘off the beaten track’ en leer van de cultuur van je host of medereizigers. Doe mee aan evenementen of organiseer ze zelf! Voor je het weet ga je pubcrawlen in Stockholm. Of misschien zing je liever karaoke in Osaka met je nieuwe reisbuddies. Wat je ook gaat doen, het belangrijkste is je mindset. Probeer vaak ‘ja’ te zeggen tegen nieuwe avonturen en stel jezelf flexibel op. Op die manier haal je het meeste uit je reis.

shutterstock_1008908908
Wees lief voor je host
Kies je ervoor om gehost te worden, dan moet je je ook positief opstellen naar je host. Probeer een host te vinden waarmee je denkt een klik te hebben. Zoek uit of jullie gemeenschappelijke interesses hebben en speel daarop in als je een aanvraag doet. Wees netjes en spreek ruim van tevoren de data af. Zo bouw je meer vertrouwen op en heb je minder trammelant. Behandel je host zoals je zelf behandeld zou willen worden. Beschouw je slaapplek niet als een hotel en ga gezellig met je host op stap. Neem vooral een leuk cadeautje voor hem/haar mee. Of schotel een heerlijke maaltijd voor. 

Bouw een goede reputatie op binnen de community
Wie goed doet, goed ontmoet. In de couchsurf community is het belangrijk om een goede naam te hebben. Hier kun je aan werken door een goed profiel op te bouwen met positieve recensies. Door actief te zijn en recensies achter te laten bij anderen, zal je zelf ook recensies ontvangen. Voor wat hoort wat, dus host zelf ook mensen en laat zien wat je in huis hebt. Wees open minded en toon interesse. Dat is niet alleen leuk voor de ander, maar ook handig voor jou en je profiel!
shutterstock_687410224
shutterstock_354383657
Bekijk ook: 8 musthave reisapps!

Meer over:

couchsurfen, reizen
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.