Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

8 musthave reisapps

14-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
211 keer bekeken
  •  
thumb reisapps
Een beetje reiziger gebruikt Google Translate, Airbnb of TripAdvisor. Maar er zijn nog véél meer briljante apps te vinden... 

1. Hopper

Hóe chill! Met Hopper jaag je op goedkope vliegtickets in standje laidback. Want dankzij een archief van biljoen vluchtprijzen is deze app een pro in voorspellen. Het konijn laat weten of je beter kunt wachten met kopen. En stuurt gewoon een pushbericht op het moment dat de ticketprijs omlaag schiet!
Reisapps 1
2. FLIO
Urenlange vertraging tijdens je overstap? Ja, dat is een hel. Maar de app FLIO maakt deze hel ieeetsjes draaglijker. Dankzij FLIO weet je namelijk alle hoeken en gaten van het vliegveld. De app laat je bijvoorbeeld de beste eetplekken, de beste stopcontact-spots en de beste loungeplekken zien. Oh en: de app geeft je kortingscodes voor eten en drinken.

3. Citymapper
Als het om openbaar vervoer gaat, is Citymapper de meest briljante app ooit! Maar echt. Een soort van 9292 maar dan handiger. Je kunt het namelijk in 39 steden gebruiken en hoeft daardoor nooit meer te kloten met die verrekte papieren metrokaarten. Als je een buitenland bundel hebt dan… 
Reisapps 3
4. Memrise
Samengevat is Memrise hetzelfde als DuoLingo, maar dan handiger. Bij deze app kun je namelijk meerdere talen leren. Ennn je krijgt ezelsbruggetjes voorgeschoteld, waardoor je een nieuwe taal met twee vingers in de neus kunt aanleren. 
5. Circa
Reis je door meerdere landen in een korte periode? Dan kan het uitrekenen van de tijdzones je hoofd flink opfokken. Voor alle rekenklunzen is er daarom de app Circa. De app laat je namelijk heel handig zien welke tijdszones jou te wachten staan.6. Livetrekker
Na je reis nog dubbel zo hard nagenieten? Download dan vooral LiveTrekker. Deze app kun je beschouwen als een digitaal dagboek, waarbij je je afgelegde routes kunt terugzien d.m.v. een rode lijn. LiveTrekker trackt zelfs je snelheid en je altitude. Ook kun je onderweg foto’s, video’s en teksten toevoegen, die verbonden zijn aan je locaties. 
circa
7. Splittr
Reis je met één of meerdere reisbuddies samen? Dan kun je natuurlijk een grote pot met geld maken, waar iedereen telkens bij inlegt. Maar geef toe: dat portemonneetje raak je om de haverklap kwijt. Of niemand snapt meer welk briefgeld bij de pot hoort en welk briefgeld niet. Maak ’t jezelf en je reisbuddies daarom makkelijk en gebruik Splittr. Een soort WieBetaaltWat-app, maar dan met een valutacalculator. Handig!
8. Gasbuddy
Voor roadtrippers is de GasBuddy-app een musthave 2.0. De app rekent uit bij welk tankstation in de buurt je de goedkoopste benzine krijgt. En serveert je daarbij een handige kaart, met bijbehorende benzineprijzen. Geloof ons: deze app gaat je bakken met geld besparen! (De app geldt trouwens alleen voor de US, Canada en Australië).
gasbuddy
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.