Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Bonaire verzoekt Nederland om negatief reisadvies

21-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
bonaire nederland reisadvies

© StephanKogelman / Shutterstock.com

Bonaire voert vandaag een lichte lockdown in die tien dagen zal duren. Ook wil het eiland dat Nederland een oranje reisadvies voor Bonaire afgeeft, om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dat zou betekenen dat je Bonaire niet meer mag bezoeken als Nederlandse reiziger.
Afgelopen zaterdag zijn er ruim zestien nieuwe besmettingen geregistreerd op Bonaire, waarmee het totale aantal die dag op 27 kwam te staan. Gezaghebber Edison Rijna heeft Nederland daarom verzocht om code oranje voor Bonaire te laten gelden. Dat zou inhouden dat je als Nederlandse reiziger het eiland niet meer kan bezoeken. Tot nu toe ben je als Nederlandse reiziger alleen welkom op Bonaire wanneer je minimaal 72 uur van tevoren een coronatest laat afnemen. Bij een negatieve test word je toegelaten op het eiland.
-
Maatregelen
Voor de bewoners van Bonaire betekent de lichte lockdown dat bewoners zoveel mogelijk thuis moeten blijven werken en sportscholen, kapperszaken en casino’s sluiten. Bovendien mogen er niet meer dan tien personen aanwezig zijn bij een begrafenis. Restaurants sluiten ook hun deuren, maar eten laten bezorgen of afhalen kan nog tot tien uur ’s avonds. Supermarkten, bouwmarkten en tankstations blijven open.
Bron: ANP
Meer informatie over reizen in tijden van corona? We beantwoorden je belangrijkste vragen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.