Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Bonaire

Curaçao & Bonaire worden vaak onder één noemer genoemd, maar eigenlijk zijn het twee hele andere eilanden. Ze hebben beide dan ook een heel eigen karakter. Zo is Curaçao sinds 2010 samen met  Klein Curaçao een eigen land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire is daarentegen een bijzondere gemeente van Nederland. Toch zijn allebei de eilanden erg geschikt als je op zoekt bent naar een relaxte vakantiebestemming.
Op Bonaire is genoeg te doen, maar wij wat wij zeker aanraden is om het water even in te duiken. Het tropische eiland staat namelijk bekend om de uitstekende snorkel- en duiklocaties! Met een beetje geluk spot je schildpadden, tropische vissen en kleurrijk koraal. Wat veel mensen niet weten is dat Bonaire een zeer groene bestemming is.Erg prettig als je bezig bent met duurzaamheid! Een andere leuke activiteit is het beklimmen van de 1000 steps. Deze treden brengen je naar mooie uitzichten en een bijzonder koraalstrand. 
Wil je meer te weten komen over het eiland? Ga dan naar Mangazina di Rei, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Bonaire. In het Rooi Lamoenchi Kunuku Park zie je hoe de Kunuku-stam vroeger leefde. 
Eten
Het beste restaurantje van Bonaire is zonder twijfel At Sea in Kralendijk. Het ligt aan de zee en is dus dé plek voor de lekkerste vismaaltijden. Zelf vonden wij Norca's Deli Cafe heel fijn! Als je op zoekt bent naar een druk nachtleven kan je beter op Curaçao blijven, op Bonaire hangt namelijk ook in de late uurtjes een relaxt sfeertje. De hotels en resorts hebben vaak wel uitgebreid entertainment voor hun gasten. 
Vervoer
Een directe vlucht vanaf Amsterdam naar Bonaire duurt zo'n 11 uur. Op het eiland is het wel lekker om een auto of scooter te huren als je het hele eiland wilt verkennen. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Hele jaar door
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Antilliaanse Gulden
Taal: Nederlands, Engels, Papiaments & Spaans
bonaire.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.