Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Alleen op reis als vrouw? Deze backpacklanden worden gezien als vrouwvriendelijke bestemmingen

08-03-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
9309 keer bekeken
  •  
Woman backpacking solo
Voor een paar weken helemaal alleen naar de andere kant van de wereld vertrekken… Steeds meer vrouwen maken deze keuze. Nieuwe mensen en culturen leren kennen, klinkt geweldig toch? Toch kan je omgeving (lees: je ouders) een beetje weifelend reageren. Onnodig, want talloze landen zijn erg geschikt voor solo-reizigsters. Hieronder een kleine selectie. Hoeft je omgeving zich ook geen zorgen te maken terwijl je weg bent.
woman travel solo mountains
Voor de goede orde: we zeggen absoluut niet vrouwen relatief minder of minder ver kunnen reizen. Veel bestemmingen zijn namelijk voor alle soloreizigers fantastisch! Toch kan het natuurlijk geen kwaad om een beetje voorzichtig te zijn. Wat opvalt is dat Hostelworld in 2017 al een toename zag in het aantal vrouwen dat solo de wereld verkent. Een grotere toename zelfs dan bij het aantal mannelijke soloreizigers. Ga je als vrouw binnenkort alleen op reis? De volgende landen worden door veel reizigers gezien als vrouwvriendelijk!
Peru
Een schitterende natuur, een verwelkomende cultuur en een breed aanbod aan activiteiten. Het is niet raar dat Peru steeds populairder wordt onder backpackers. De infrastructuur is in de afgelopen paar jaar enorm verbeterd en dat leidt tot een toename van reizigers. Let wel op: dit land heeft veiligheidsrisico’s, dus vooronderzoek is geen overbodige luxe. Dit betekent gelukkig niet dat je hier als vrouwelijke globetrotter hier niet meer heen kan! Vergaap je bijvoorbeeld aan Laguna 69 of ontdek Puerto Maldonado.
Peru amazone
Australië
Al jarenlang vertrekken vrouwelijk reizigers helemaal alleen naar het land Down Under. Logisch, want Australië heeft veel waar backpackers naar op zoek zijn. Een lekker klimaat, veel keuze op het gebied van bestemmingen en een makkelijke taal. Verder is er een goede infrastructuur en zijn er talloze andere backpackers om mee te socializen. Voor zowel mannen alsvrouwen is dit een enorm fijne bestemming!
Australia Fraser Island
Japan
Japanners staan over het algemeen bekend als een beleefd en vriendelijk volk. Dit is natuurlijk voor alle reizigers prettig en vaak word je hier dan ook met respect behandeld. Hierdoor voel je je waarschijnlijk snel op je gemak tijdens je reis. Tip: ga tijdens het sakura-seizoen
Japan
Sri Lanka
Sri Lanka is een divers eiland met een goed wegennetwerk, bijzondere hoogtepunten en genoeg ho(s)tels. Of je nu wilt leren surfen, alleen maar tempels wilt spotten of op zoek wilt naar  wildlife … Sri Lanka heeft alles. Zo heeft het misschien ook wel de mooiste treinroute ter wereld . Al een aantal jaar reizen backpackers af naar deze bestemming. Door deze populariteit onder reizigers is er veel te lezen over dit eiland. Genoeg manieren om je voor te bereiden dus! 
Sri Lanka
Costa Rica
Een enorm oerwoud, prachtige stranden en een ontspannen sfeer. Costa Rica is een Zuid-Amerikaanse bestemming die steeds meer populariteit wint. Voor zowel mannen als vrouwen is dit een toffe bestemming met heel veel mogelijkheden. Het land is avontuurlijk, divers en een uitstekende bestemming voor alleenreizende vrouwen. De keuze voor accommodaties is namelijk groot en het land is goed bereikbaar. Ook fijn: over het algemeen wordt hier redelijk Engels gesproken. 
Costa Rica waterval
Natuurlijk zijn nog véél meer landen vrouwvriendelijk en geschikt voor een solotrip. Deze lijst is slechts een kleine selectie. Toch is het belangrijk om zelf goed op te blijven letten. En… het kan geen kwaad het thuisfront af en toe een bericht te sturen. Komt je reis steeds dichterbij? Zet  deze essentiële items dan vooral op je inpaklijst!

Meer over:

backpacken, reistips
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.