Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Is dit de allermooiste treinrit ter wereld?

16-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
345 keer bekeken
  •  
srilanka_train
De Sri Lankaanse treinreis van Kandy naar Ella staat bekend als een van de allermooiste treinreizen ter wereld. Zo’n zeven uur leidt deze rit je langs schitterende watervallen, groene heuvels met theeplantages, machtige berglandschappen, oude bruggen en kleine dorpjes.

Staat Sri Lanka op je planning? Dan behoort deze treinrit bijna verplicht op je to do-lijst! Zo niet? Dan behoort de treinreis alsnóg op je bucketlist… De Sri Lankaanse trein rijdt vrij langzaam en maakt meerdere stops bij kleine bergdorpjes. En dat is lekker meegenomen, want hierdoor geniet je als passagier nóg meer van de verlanglijstwaardige uitzichten. Probeer vooral een plek te bemachtigen bij de deuropening. De deuren en ramen van deze rit staan voor het grootste deel namelijk open.
srilanka_train2
Kandy – Ella voor dummies
Als we deze treinrit de hemel in prijzen, zijn tips natuurlijk meegenomen. Houd onderstaande tips daarom vooral in je achterhoofd.
- Sleep niet al te veel eten mee. Regelmatig lopen er verkopers met fruit & snacks door de trein.
- Sla de nachttrein over! Geloof ons: de uitzichten pakken mooier uit met zonlicht.
- Ga ruim (!) van tevoren naar het station om tickets te bemachtigen.
- Bewaar je ticket totdat je je eindstation verlaat.
- En last maar zeker weten not least onze cruciale tip: dibs een plek aan de rechterkant, bij de rit van Kandy naar Nuwara Eliya. En dibs een plek aan de linkerkant van de trein, bij de rit van Nuwara Eliya naar Ella. Deze zijdes serveren je namelijk de mooiste uitzichten.Eerste klas
De eerste klas bevat zitplekken en heeft airco. Maar let op, want de eerste klas heeft ook een nadeel. De ramen kunnen hier niet namelijk niet open, waardoor je dus niet naar buiten kunt hangen om toffe foto’s te maken! De eerste klas tickets zijn overigens snel uitverkocht. 

Tweede en derde klas
Liever een dikkere portemonnee overhouden? Dan kun je voor tweede en derde klas tickets kiezen. Deze tickets zijn alleen op de dag zelf verkrijgbaar. Let op: je kunt bij deze tickets geen zitplekken reserveren, dus je moet geluksvogelgenen hebben als je wilt zitten. Staan is overigens gewoon mogelijk. Oh en anders dan bij de eerste klas, kun je hier qua fotoskills wél losgaan. In deze wagons staan de ramen namelijk open. Ga vooral niet stressen wanneer je geen zitplek hebt kunnen shotgunnen. Vele locals stappen bij tussengelegen stations namelijk uit.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.