Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

7 gruwelijk mooie bergen wereldwijd

14-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1222 keer bekeken
  •  
ZWITSERLAND
Ons kikkerlandje is zo plat als maar zijn kan. En om die reden zijn alle Nederlanders in euforie als ze oog in oog staan met een kilometers hoge berg. We geven je hier daarom onze lijst van de mooiste ter wereld! 
#1 Torres del Paine, Chili
Dit nationaal park ligt in het zuiden van Chili en hoort sowieso in deze lijst. Waarom? Het park telt megaveel gletsjers, kraters, rivieren en behoort tot de mooiste wandelgebieden ter wereld. Zeg nou zelf… deze bergtoppen wil jij toch met eigen ogen bewonderen?
Torres del paine national park
#2 Mount Fuji, Japan
Mount Fuji is een slapende vulkaan die in 1707 voor het laatst is uitgebarsten. Geen zorgen als jij deze berg ooit gaat beklimmen dus. De top bereik je in zo’n zes uur en je zult daar vast niet de enige zijn. In de zomer is deze spot namelijk een walhalla voor wandelaars. 
Mount fuij
#3 Matterhorn, Zwitserland
De Matterhorn vind je wat dichter bij huis: in Zwitserland. De top van deze berg bereik je vaak alleen als je een ervaren bergbeklimmer bent. Eigenwijs? Prima, maar wij hebben je bij deze gewaarschuwd. De berg is namelijk zó steil, dat meer dan 400 mensen tijdens de klim zijn overleden. 
MATTERHORN
#4 Kilimanjaro, Tanzania
Wie kent ‘m niet: de Kilimanjaro. Deze joekel is de hoogste van Afrika en ligt in het noordoosten van Tanzania. Hij bestaat uit drie vulkanen, waarvan de hoogste piek 5.895 meter is. Vlak bij de sneeuwgrens spot je vaak grote dieren, zoals buffels en luipaarden. Neem die verrekijker daarom vooral mee richting de top. Kost je wel zo’n zes dagen om die te bereiken… maar dan heb je ook wat! 
TANZANIA
#5 Mount Denali, Alaska
Over de Mount Denali klauteren? Zeker doen. Deze knots van een berg is 6.188 meter hoog en daarmee de hoogste van Noord-Amerika. Naast gletsjers, toendra en bossen vind je er zo’n 40 soorten zoogdieren waaronder grizzlyberen. 
MOUNT DENALI
#6 Tre Cime Di Lavaredo, Italië
Op deze drie bergtoppen in het noorden van Italië kun je wandelen, maar ook fietsen! Dit landschap staat bij iedere bergfietser op z’n bucketlist. En deze foto hieronder zegt natuurlijk waarom. 
ITALIE
# 7 Lago di Braies, Italië 
Dit turquoise meer ligt tussen de bergen van het natuurreservaat Fanes-Sannes-Briaes. Het Lago di Braies is het grootste natuurlijke meer in de Dolomieten. In de zomer kun je rondom het meer wandelen, vissen en kanoën. Met een uitzicht waar je "U" tegen zegt... 
ZWITSERLAND
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.