Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Zembla-uitzending 'Het Stofspoor' genomineerd voor de Prix Europa

01-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
660 keer bekeken
  •  
1_hoofdafbeelding Het stofspoor

Vormgeving door Laura Brouwer.

Zembla is genomineerd voor de Prix Europa met de uitzending 'Het Stofspoor. In deze uitzending onthult Zembla dat spoorwerkers al zeker tien jaar lang blootgesteld worden aan te hoge concentraties kankerverwekkende kwartsstof. 
Bekijk de uitzending:
In de uitzending is te zien hoe ProRail meermaals in rapporten geadviseerd is om de stenen op het spoor te vervangen door kwartsstofvrije stenen of door stenen met minder kwartsstof, maar het advies niet opvolgt. De uitzending leidde tot Kamervragen en bewindspersonen hebben kritisch gereageerd op de rol van ProRail vanwege het niet naleven van de arboregels. De inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid en ProRail zelf zijn een onderzoek gestart. 
De Prix Europa is het grootste prijzenfestival voor de beste televisie-, radio- en onlineproducties van Europa. De uitzending van Zembla is genomineerd in de categorie 'TV Current Affairs'. De prijs wordt 15 oktober in het Duitse Potsdam uitgereikt. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.