Sfeerfoto van Zembla

Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

ZEMBLA-uitzending ‘De kunstgrasberg’ genomineerd voor De Loep

11 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Kunstgrasberg 1
In de categorie 'controlerend' is de ZEMBLA-uitzending 'De kunstgrasberg' genomineerd voor De Loep, de prijs voor beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. De Loep wordt georganiseerd door de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Onderzoeksjournalisten (VVOJ).
Mooi nieuws om de week mee te beginnen! Samen met André Nelis
en @broodnuchter89 genomineerd voor De Loep (prijs voor onderzoeksjournalistiek NL en Vlaanderen) met @Zembla 'De kunstgrasberg'. https://t.co/hTYjK9YhPT #vvoj #zembla #bnnvara pic.twitter.com/EYcbwe7rnY
In ‘ De kunstgrasberg ’ onderzoekt ZEMBLA de verwerkingsbedrijven van afgedankt kunstgras. Ze beloven het keurig te scheiden en te recyclen. Gemeenten betalen daar ook fors voor. Maar hoe gaat dat in de praktijk? Betrokkenen noemen dat ‘het best bewaarde geheim van de markt’.
ZEMBLA volgt het spoor van enkele transporten en komt terecht in een wereld van handelaren, frauderende kunstgrasverwerkers, afwezige toezichthouders en een groeiende kunstgrasberg.

De winnaars worden bekendgemaakt op 22 maart.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.