Sfeerfoto van Zembla
Zembla

Zembla

Iedere donderdag om 21.10 uur opnpo2

Hét onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA.

VOLG ONS

Zembla

ZEMBLA-uitzending ‘De kunstgrasberg’ genomineerd voor De Loep

11 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Kunstgrasberg 1
In de categorie 'controlerend' is de ZEMBLA-uitzending 'De kunstgrasberg' genomineerd voor De Loep, de prijs voor beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. De Loep wordt georganiseerd door de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Onderzoeksjournalisten (VVOJ).
Mooi nieuws om de week mee te beginnen! Samen met André Nelis
en @broodnuchter89 genomineerd voor De Loep (prijs voor onderzoeksjournalistiek NL en Vlaanderen) met @Zembla 'De kunstgrasberg'. https://t.co/hTYjK9YhPT #vvoj #zembla #bnnvara pic.twitter.com/EYcbwe7rnY
In ‘ De kunstgrasberg ’ onderzoekt ZEMBLA de verwerkingsbedrijven van afgedankt kunstgras. Ze beloven het keurig te scheiden en te recyclen. Gemeenten betalen daar ook fors voor. Maar hoe gaat dat in de praktijk? Betrokkenen noemen dat ‘het best bewaarde geheim van de markt’.
'We zijn erin getrapt': Tuf betaalde een schijntje voor opslag kunstgrasmatten
ZEMBLA volgt het spoor van enkele transporten en komt terecht in een wereld van handelaren, frauderende kunstgrasverwerkers, afwezige toezichthouders en een groeiende kunstgrasberg.

De winnaars worden bekendgemaakt op 22 maart.
Lees hier wat er allemaal na de uitzending gebeurde
Kijk een fragment uit de uitzending:

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's