Zembla

'ZEMBLA - Gif in de cockpit' genomineerd voor Prix Europa

02-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
Fume event - gif in de cockpit
De afleveringen 'Gif in de cockpit - Het zwijgcontract' en 'Gif in de cockpit - De belangen' van ZEMBLA zijn samen genomineerd voor de Prix Europa 2018 in de categorie 'TV Current Affairs'.  Prix Europa is het grootste prijzenfestival van Europa voor de beste televisie-, radio- en onlineproducties van het continent. 
Het wordt wel het best bewaarde geheim van de luchtvaartindustrie genoemd. Bemanningsleden die ziek worden door het inademen van giftige oliedampen: het aerotoxisch syndroom. Luchtvaartmaatschappijen zeggen dat de ziekte niet bestaat. In ‘Gif in de cockpit: Het zwijgcontract’ is te zien dat KLM oud-medewerkers probeert de mond te snoeren als het gaat om deze niet-erkende beroepsziekte. 
Fragment uit 'Gif in de cockpit - Het zwijgcontract':
Lees en bekijk een samenvatting van 'Gif in de cockpit - Het zwijgcontract'
‘Gif in de cockpit: De belangen’ gaat we dieper in op de belangen van autoriteiten en luchtvaartmaatschappijen. We ontdekken hoe   luchtvaartmaatschappij easyJet een onderzoek probeert tegen te houden via de rechter.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.