Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Woningcorporatie waarschuwt huurder niet voor asbest

11-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asbest-vrijgekomen
Huurders worden bedreigd door asbest, meldt het AD. Uit een inventarisatie van de krant onder asbestinspectie-en saneringsbedrijven blijkt dat niet alle 418 woningcorporaties waarschuwen voor het kankerverwekkende spul. Tijdens het klussen komen de huurders dan onbewust in aanraking met het materiaal.

Kamerleden van VVD, PvdA, CDA en SP vinden dat de bedrijven een asbestinventarisatie moeten uitvoeren. Gezamelijk beheren de woningcorperaties 2,4 miljoen woningen. De corperaties zijn nu niet wettelijk verplicht een asbestonderzoek te doen.

Gezondheidsraad
Uit een rapport van de Gezondheidsraad blijkt dat asbest veel gevaarlijker is dan tot nu toe werd aangenomen. Daarom adviseert de Raad om de normen voor asbest sterk aan te scherpen.  Vooral kinderen lopen een verhoogd risico bij blootstelling. Hoe er door onwetendheid en ondeskundigheid nieuwe slachtoffers vallen, is te zien in de ZEMBLA-aflevering ‘ Asbest vrijgekomen’ .
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.