Sfeerfoto van Zembla

Zembla

Donderdag om 20.25 uur op NPO2npo2

Het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma van BNNVARA
Zembla

Within Temptation onbewust betrokken bij witwasconstructie

5 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Within Temptation ANP
De succesvolle metalband Within Temptation blijkt in 2008 voor een concert in Moskou betaald te zijn met crimineel geld. Dat blijkt uit gegevens die ZEMBLA in handen kreeg tijdens het onderzoek naar verdachte transacties via Danske Bank. De band en het managementbureau AT Productions zeggen niets van de witwasconstructie te weten.
Within Temptation trad in 2008 voor het eerst op in Moskou voor een publiek van 2000 a 3000 man. Oud-gitarist en directeur van Within Temptation, Robert Westerholt, kan het zich nog goed herinneren. “Het was een waanzinnig publiek. Echt een dampende tent”, zegt hij in ZEMBLA.
Meer over de uitzending 'Bankieren voor Moskou'
De band krijgt voor het concert betaald via een rekening bij Danske Bank in Estland. Er blijkt een witwasconstructie achter te zitten. “Als wij dat destijds gezien hadden dan was die factuur direct teruggegaan”, zegt Westerholt in ZEMBLA. Bekijk hieronder hoe de witwasconstructie precies in elkaar zit en de reactie van Within Temptation:

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.