Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Werknemers PostNL leggen werk neer in Den Bosch

10-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Postbode
Postbezorgers, -voorbereiders en -sorteerders van PostNL houden dinsdag bij het sorteercentrum in Den Bosch een werkonderbreking. Zij legden hun werk om 07.30 uur neer en gaan om 09.00 weer aan de slag, meldt vakbond FNV.
Volgens de vakbond hebben zo'n zestig à zeventig mensen het werk neergelegd en loopt het werk in het sorteercentrum aanzienlijke vertraging op. PostNL geeft aan de actie te betreuren en roept FNV op om in gesprek te gaan. Het postbedrijf heeft de indruk dat de gevolgen van de werkonderbreking meevallen.
Combibundel
De acties gaan over de invoering van de zogeheten combibundel, waarmee de bezorgers een deel van de taken van de postvoorbereiders overnemen. FNV had PostNL een ultimatum gegeven dat maandag afliep. Het postbedrijf besloot dat te negeren waarna de vakbond al aankondigde met acties te komen.
'PostNL negeert ultimatum FNV: acties volgen'
'Meer speldenprikken'
Bondsbestuurder Ger Deleij geeft aan dat het wat FNV betreft niet bij de actie in Den Bosch blijft. De komende weken volgen meer "speldenprikken" waarmee de vakbond PostNL wil verrassen. "Als dat niet werkt zullen er grotere acties volgen."

Bij PostNL werken 20.000 postbezorgers en postbodes.
Bekijk ook onze uitzending 'Einde van de postbode':
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.