Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

VVP verliest geding tegen PostNL op procedurele gronden

17-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Rechtbank Den Haag heeft geen inhoudelijke uitspraak gedaan in het kort geding van de Vereniging van Postwinkeliers (VVP) tegen PostNL. De Rechtbank is van oordeel dat de situatie te complex is om in kort geding te behandelen. Ook konden de financiële consequenties van de vergoedingverlaging door PostNL niet volledig worden overzien. Dat meldt de VVP
De Vereniging van Postwinkeliers (VVP) had een kort geding tegen PostNL aangespannen omdat het postbedrijf per 1 juli jl. de vergoedingen aan winkeliers tot 40% verlaagd heeft. Dit betekent voor winkeliers met een PostNL-punt een achteruitgang van gemiddeld 9.000 Euro per jaar. De VVP heeft ook een bodemprocedure tegen PostNL aangespannen. Deze procedure biedt meer mogelijkheden om de bezwaren tegen de handelwijze van PostNL te behandelen.

Zo’n 2500 winkeliers worden door de tariefsverlaging getroffen. Naast het feit dat PostNL de tarieven verlaagt, blijft gelden dat de winkeliers dit niet kunnen compenseren door pakketten van een concurrent af te handelen. PostNL eist exclusiviteit.
Gerard van Wezenbeek (voorzitter VVP): “ Erg jammer dat de Rechtbank niet is toegekomen aan een inhoudelijke beoordeling van onze argumenten. Winkeliers met een PostNL-punt verzetten veel werk voor PostNL. Het is echt van de gekke dat PostNL de vergoeding voor deze werkzaamheden tot 40% denkt te kunnen verlagen.

Het VVP-bestuur beraadt zich op mogelijk andere te nemen acties en maatregelen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.