Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Vervuild zand afvalbedrijf Vink in negen andere gemeenten gebruikt

06-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vink 09
Vervuild zand van afvalverwerker Vink is niet alleen in Barneveld, maar ook in negen andere gemeenten gebruikt. Dat blijkt uit een mail van gedeputeerde Conny Bieze aan de Statenleden, die in bezit is van ZEMBLA. De grond, afkomstig van Vink, is volgens de Omgevingsdienst onjuist bemonsterd, zo bleek uit de uitzending 'Nieuwbouwwijk als stortplaats'. 

Op 18 december wordt de lijst openbaar gemaakt. Tot die tijd hebben de desbetreffende gemeenten de gelegenheid acties te ondernemen.
"Provincie wil speciaal team dat scherp toezicht houdt op afvalverwerker Vink"
In de gaten houden
Kort na de uitzending werd bekend dat de provincie Gelderland een speciaal team wil dat afvalverwerker Vink in de gaten gaat houden.  Het bedrijf mag zijn activiteiten uitbreiden, maar alleen als het akkoord gaat met het scherpe toezicht. Dat is te lezen in de  nieuwe omgevingsvergunning  die is opgesteld om uitbreiding van de activiteiten  van Vink mogelijk te maken.
NIEUWS: vervuild zand #Vink niet alleen in Barneveld maar in nog eens 9(!) andere gemeenten gebruikt. Dat blijkt uit mail gedeputeerde Conny Bieze aan Statenleden. '18 december wordt lijst openbaar. In tussentijd kunnen betreffende gemeentes actie ondernemen'. #Zembla #Barneveld pic.twitter.com/bpRYPkEPLC
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.