Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Vader Sharleyne over rechtszaak tegen zijn ex : ‘Ik doe het voor mijn dochter'

13-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
sharleyne vader
In de zomer van 2015 belandde Sharleyne (8) dood onderaan een flat in Hoogeveen. Vandaag staat haar moeder voor de rechter, die ervan wordt verdacht haar dochter van de flat te hebben gegooid. Vader Victor Remouchamps verdenkt zijn ex vanaf het begin, en strijdt ervoor haar vervolgd te krijgen. Vader blikt vooruit op de rechtszaak.
"Ik zie er vooral tegenop om die familie onder ogen te komen,” vertelt Remouchamps. De afgelopen jaren is de band tussen hem, zijn ex en haar ouders er niet beter op geworden. “Maar ik zet me er wel overheen. Ik doe het voor mijn dochter", zegt hij.
Deskundigen
Drie maanden nadat Sharleyne stierf, sloot het OM het onderzoek. De zaak werd geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Remouchamps liet het er niet bij zitten. “We hebben allerlei deskundigen naar dat eerste onderzoek laten kijken: pathologen, antropologen, weerdeskundigen, hoogleraren.” Alles om het hof te overtuigen toch vervolging af te dwingen.
“Ik heb de foto’s moeten zien van mijn dochtertje dat op de grond lag, naar haar gespleten hoofdje. Ik heb moeten zien hoe ze op de autopsietafel lag, opengesneden. Dat kun je een vader niet aandoen.”
Het onderzoek viel hem zwaar. “Ik ben alles kwijtgeraakt: mijn dochter, mijn werk, mezelf en zelfs mijn spraakvermogen.”
Het zware gevecht van de vader van het overleden meisje Sharleyne
Moeder opgepakt
Zijn vasthoudendheid loonde wel. Het hof besloot dat de zaak toch vervolgd moest worden. Het tweede onderzoek leidde tot de aanhouding van de moeder in oktober vorig jaar.
Tweede onderzoek
Uit het tweede onderzoek zijn een aantal nieuwe feiten naar voren gekomen. Een extra forensisch deskundige is ervan overtuigd dat Sharleyne is gewurgd voor haar val. Een bovenbuurman verklaart uit het appartement een knal gehoord te hebben vlak voor de val. En de moeder en haar ouders zijn thuis afgeluisterd.
“Die afgeluisterde gesprekken heb ik doorgelezen. Je valt van je stoel af. Ze hebben het erover wat ze aan de politie moeten vertellen om onder de straf uit te komen.” Volgens Remouchamps spreken die taps boekdelen. “Maar ik verwacht dat het hardste bewijs de verwurging is.”
Civiele zaak
Als moeder veroordeeld wordt, start Remouchamps een civiele zaak tegen de instellingen die in de begeleiding van Sharleyne steken hebben laten vallen. “Een ding weet ik wel: dan ga ik vol in de aanval.” Met een veroordeling denkt Remouchamps sterker te staan.
Op vrijdag leest vader een persoonlijke verklaring voor. “Ik vertel het tegen Sharleyne. Ik doe het voor haar.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.