Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Vader Victor klaagt opa en oma van overleden Sharleyne aan om smaad

22-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
295 keer bekeken
  •  
sharleyne vader
De vader van het overleden meisje Sharleyne, Victor Remouchamps, gaat aangifte van smaad doen tegen de grootouders van zijn dochter. De oma en opa deden maandag in de Hoogeveensche Courant voor het eerst hun verhaal over de vader van hun kleindochter. Daarin maken zij hem tal van verwijten in reactie op beweringen die de vader eerder zelf deed in de media.
sharleyne vader
Het achtjarige meisje  Sharleyne viel in 2015 onder verdachte omstandigheden van de flat waar ze bij haar moeder woonde.  ZEMBLA maakte daar de uitzending 'De zaak Sharleyne' over. Later besloot het Openbaar Ministerie de moeder van Sharleyne alsnog te vervolgen.
De grootouders zeggen   in de Hoogeveensche Courant onder meer dat de vader amper interesse had in zijn dochter en onder de alimentatie uit wilde komen: " Hij misbruikt Sharleyne na haar overlijden om er zelf beter van te worden. Hij heeft nooit voor haar klaargestaan", zo zeggen opa Wim en oma Jos tegen de Hoogeveensche Courant. 
Ongefundeerde verwijten
Het interview valt verkeerd bij vader Victor Remouchamps, meldt zijn advocaat Sébas Diekstra: "Mijn cliënt kan de verwijten van de ouders van de moordverdachte gedocumenteerd weerleggen. Hoewel het hem duidelijk is waarom er nu kort voor de vervolging allerlei ongefundeerde verwijten worden geuit in de media, kan hij deze beschadigende uitlatingen niet zomaar over zijn kant laten gaan."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.