Zembla

Utrechtse politiek bezorgd over misstanden bij Veilig Thuis

23-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Verdachte ouders zielig kind
De Utrechtse gemeenteraad wil dat het college actie onderneemt tegen Veilig Thuis - het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Verschillende raadsleden kregen verontrustende berichten over ouders die door Veilig Thuis onterecht beschuldigd worden van kindermishandeling.
Ook zou het schorten aan de werkwijze, de slechte communicatie en de klachtenafhandeling bij Veilig Thuis.
De Utrechtse nieuwswebsite DUIC meldt dat alle partijen in de gemeenteraad vragen hebben gesteld over de situatie bij Veilig Thuis.  De verontrustende berichten die raadsleden ontvingen, komen van huisartsen, scholen, ouders, de Raad voor de Kinderbescherming en de eigen medewerkers.
Eerder bleek ook al uit de ZEMBLA-uitzending ' Verdachte Ouders ' dat er veel kritiek is op Veilig Thuis.  Alle signalen zijn tot nu toe geen reden geweest voor het gemeentebestuur om in te grijpen. De raad eist nu dat het college wel iets aan de situatie doet. 
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.