Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

UMC Utrecht onderzoekt klachten angstcultuur

06-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
umc-utrecht-meldt-dodelijke-calamiteiten-niet-bij-inspectie
Het UMC Utrecht laat een onafhankelijke, externe commissie onderzoek doen naar de mogelijke misstanden op de KNO-afdeling. Het bestuur heeft dat besloten naar aanleiding van een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) naar twee calamiteiten en klachten over een angstcultuur op de afdeling keel-, neus- en oorheelkunde.
,,Het bestuur heeft op basis van signalen en vragen uit verschillende gelederen van de eigen organisatie besloten een onafhankelijke externe commissie in te stellen om onderzoek te doen'', meldt UMC Utrecht vrijdagavond op de eigen website. Diverse artsen van de afdeling van het universitaire ziekenhuis hadden  de zaak bij de IGZ aangekaart . Zembla behandelde het onderwerp woensdag in de uitzending " Ziekenhuiscalamiteiten ".
,,De twijfels die recent zijn ontstaan bij onze patiënten, maar ook bij onze medewerkers raken ons in het hart. We willen ook als bestuur de onderste steen boven hebben.'' De onderzoeksopdracht en de samenstelling van de commissie worden binnenkort vastgesteld.

(bron: anp)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.