Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

TNT post kan reorganisatie doorzetten

01-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pakketbezorger-de-dupe-van-webwinkelsucces
TNT Post kan definitief doorgaan met de reorganisatie bij het bedrijf. Alle vakbonden hebben goedkeuring gekregen van de leden voor het principe-akkoord.

Donderdag gingen de leden van FNV-bond AbvaKabo al met een kleine meerderheid akkoord. Ook stemden de leden van CNV Publieke Zaak en BVPP in met het plan.

De bonden en TNT Post spraken in december af dat er niet meer dan 2800 gedwongen ontslagen vallen. Door de reorganisatie bij TNT Post verdwijnen er in totaal 11.000 arbeidsplaatsen.

TNT beweert te willen reorganiseren omdat er steeds minder post wordt verstuurd.  en omdat de concurrentie op de postmarkt toe neemt door nieuwkomers als Sandd en Selekt Mail.

ZEMBLA echter toonde aan dat alle postbodes met een contract van 25 uur of meer door TNT worden  ontslagen en vervangen door goedkope parttime krachten. Er wordt ze geen perspectief geboden om ergens anders in het bedrijf te werken.

Peter Wiechman van de AbvaKabo zegt in de uitzending ' Einde van de postbode' dat het niet zo kan zijn dat je duizenden mensen gaat ontslaan en dat je de ruimte bij een goedlopend bedrijfsonderdeel wel hebt, maar willens en wetens niet wilt benutten. De Pakketdivisie van TNT is bijvoorbeeld een snel groeiend bedrijfsonderdeel, waar overtollige postbodes zouden kunnen werken, maar TNT kiest ervoor het overgrote deel van dat werk uit te besteden en duizenden postbodes te ontslaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.