Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Spoeddebat over bestuurlijke integriteit bij bouw megastallen

24-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
karbonade-uit-de-megastal
De Partij voor de Dieren heeft steun gekregen voor een spoeddebat met Minister Donner van Binnenlandse Zaken en staatssecretaris Bleker van Landbouw naar aanleiding van de uitzending van ZEMBLA van afgelopen zaterdag. In ZEMBLA - ' Het stinkt in Brabant ' worden grote vraagtekens geplaatst bij de bestuurlijke integriteit in Brabantse gemeenten waar (mega)stallen worden gebouwd, zoals in het verhaal van Ted van de Loo, oud-wethouder van Oirschot over een ambtenaar die vertrouwelijke informatie lekte.

Meldpunt
De Partij voor de Dieren opent een landelijk meldpunt. Het landelijk meldpunt is bedoeld voor misstanden bij de vergunningverlening voor stallen in de vee-industrie, waaronder steeds vaker megastallen. Het gaat dan bijvoorbeeld om meldingen van burgers die niet of nauwelijks inspraak hebben gehad bij de bouw van (mega)stallen, het lekken van vertrouwelijke informatie door ambtenaren of over gemeenten die niet ingrijpen als (mega)stallen worden gebouwd zonder de daarvoor benodigde vergunningen.

Het meldpunt is hier   te vinden. De verzamelde informatie zal gebruikt worden tijdens het spoeddebat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.