Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

'Sharleyne is niet zelf met haar knuffel in de hand gesprongen'

29-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Sharleyne
Uit onderzoek van een bewegingswetenschapper blijkt dat het onmogelijk is dat de achtjarige Sharleyne met een knuffel in haar hand van haar moeders flat in Hoogeveen is gesprongen.  Dat meldde de Officier van Justitie donderdag tijdens de tweede regiezitting in de rechtszaak tegen Hélène J., de moeder van Sharleyne.
Sharleyne wordt in 2015 midden in de nacht door een buurman levenloos aangetroffen, onderaan de flat in Hoogeveen waar ze met haar moeder op de tiende verdieping woonde. Ze heeft een pyjamaatje aan en naast haar ligt een knuffel. ZEMBLA besteedde in 2016 aandacht aan de zaak. 
Uiteindelijk komt de waarheid boven tafel: het zware gevecht van de vader van Sharleyne
Sharleyne knuffel
Onderzoek niet volledig
De zaak kwam groot in het nieuws nadat het OM hem in 2015 seponeerde. Sharleynes vader Victor Remouchamps wilde zich niet neerleggen bij die beslissing en stapte naar het gerechtshof. Dat bepaalde vorig jaar dat justitie de zaak moest heropenen. Het OM heeft erkend dat het eerste onderzoek niet volledig is geweest.
Het Openbaar Ministerie verdenkt Hélène J. ervan dat ze haar dochter heeft geprobeerd te wurgen. Daarna zou ze haar dochter van de tiende verdieping van de flat waarin zij woonden hebben gegooid.
Inhoudelijke behandeling
De zaak wordt in juni inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Assen. De rechtbank trekt drie dagen uit voor de zaak. De Hoogeveense J. blijft vastzitten, bepaalde de rechtbank donderdag.
Sébas Diekstra, de advocaat die Remouchamps bijstaat, zei dat hij Hélène J. graag vragen wil stellen tijdens de rechtszaak in juni. Daarvoor gaf de rechtbank geen toestemming.
Bron: ANP
Kijk terug: 'De zaak Sharleyne'

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de Zembla-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze onthullende journalistiek.